Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 mei 2022)

Filter items
Nieuws
20 mei 2022

>>>>>> Bekijk hier alle beslissingen en bijhorende documenten van 13 mei 2022

Economie 

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan Orfit Industries nv te Wijnegem

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 667.353 euro toe aan Orfit Industries nv in Wijnegem. Orfit Industries levert immobilisatiesystemen voor kankerpatiënten in de radiotherapie, orthesematerialen voor patiënten in fysieke revalidatie en materialen voor prothesekokers voor patiënten met amputaties. Het transformatieproject focust op het marksegment radiotherapie, waarbij een nieuwe fabriek wordt gebouwd voor de radiotherapiehardware. ​Orfit Industries wil met haar productgamma evolueren naar een volgende generatie producten in het radiotherapiegamma, waarbij de integratie van slimme functionaliteit en verbeterde mechanische prestaties centraal staan.

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan Covestro nv te Antwerpen

​De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 963.620 euro toe aan Covestro nv in Antwerpen.  Covestro nv is een dochteronderneming van de Duitse chemie- en farmagigant Bayer, en produceert hoogwaardige kunstoffen, tussenproducten en additieven voor kunststoffen die gebruikt worden in de bouw, de elektronica of de automobielsector. Het transformatieproject omvat de productie van een nieuw type polycarbonaat (PC) en de bijbehorende uitrol van een volledig nieuw ontwikkeld productieproces in de vestiging in Antwerpen. De onderneming investeert hierin meer dan 33 miljoen euro.

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan CNH Industrial Belgium nv te Zedelgem

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 2 miljoen euro toe aan CNH Industrial Belgium nv in Zedelgem. ​CNH Industrial Belgium nv maakt deel uit van de CNH Industrial groep en ontwerpt, produceert en verkoopt landbouw- en bouwconstructiemachines, vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen, bussen en speciale voertuigen, naast een breed portfolio van aandrijflijntoepassingen. Met het transformatieproject wil het bedrijf een nieuwe architectuur, eerste modellen en een nieuwe flexibele en performante productielijn ontwikkelen voor flagship maaidorsers met rotortechnologie die substantiële verbeteringen bieden op het vlak van oogstcapaciteit, modulariteit, procesautomatisering en total cost of ownership-reductie.

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

-

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (2 december 2022)

  2 december 2022

  O.a. subsidie project Seeds and Growth for Media, subsidie project 'Flanders Game Hub' en subsidie project 'Seeds and Growth for Media'.

 • Vlaamse Regering doet oproep aan bedrijven om samen in FTI te investeren

  Vlaamse Regering doet oproep aan bedrijven om samen in FTI te investeren

  2 december 2022

  De Vlaamse Regering heeft beslist om rond “Flanders Technology & Innovation” een autonome vennootschap op te richten. Bedoeling is om, samen met private partners, te investeren in een platform waar data, know how en innovatieve ideeën worden samengebracht. Het nieuwe bedrijf zal een katalysator worden voor investeringen in technologische oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. De Vlaamse Regering wil potentiële private investeerders vanaf nu de kans geven om de vennootschap mee op te richten en organiseert daartoe een open call.

 • EU-nieuws deze week | 28 november - 2 december '22

  2 december 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • inhuldiging nieuw distributiecentrum in Antwerpen

  Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (1 december 2022)

  1 december 2022

  O.a. vraag om uitleg over de analyse van het Planbureau over steun voor onderzoek en ontwikkeling, cybersecurity en energieprestatiegebaseerde handelshuur.

 • Vlaanderen investeert 49 miljoen euro in internationale onderzoeksinfrastructuur

  Vlaanderen investeert 49 miljoen euro in internationale onderzoeksinfrastructuur

  1 december 2022

  Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Jo Brouns investeert via het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) 49 miljoen euro in internationale onderzoeksinfrastructuur. Via dit programma wordt de Vlaamse deelname aan grootschalige, internationale faciliteiten gefinancierd.