Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (24 april 2020)

Gepubliceerd op 24 april 2020

Economie 

Strategische transformatiesteun aan Alucan Benelux bv in Lummen

De Vlaamse Regering kent 1 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Alucan Benelux bv in Lummen. Alucan Benelux bv werd recent opgericht en zal 11,5 miljoen euro investeren in een nieuwe productiefaciliteit in Lummen voor de productie en de verdeling van aluminium spuitbussen en containers met grote diameter. Hiervoor zal ze een nieuw soort legering aanwenden. Dit strategisch transformatieproject gaat gepaard met een tewerkstelling van 26 voltijdse equivalenten.  

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 193. Genk – Genk Green Logistics

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het ontwerp van Brownfieldconvenant 193. Genk – Genk Green Logistics. Ze geeft het Agentschap Innoveren & Ondernemen de opdracht om op het gepaste tijdstip de voorziene inspraakvergadering aan te kondigen en te organiseren in samenwerking met de betrokken gemeenten.  

Strategische transformatiesteun VT Logistics bv in Lommel

De Vlaamse Regering kent 736.000 euro strategische transformatiesteun toe aan VT Logistics bv in Lommel. Het transformatieproject is gericht op het aanbieden van een centraal dienstverleningsmodel in de behandeling van leeggoed. De volledige organisatie van de retourstromen in combinatie met de sortering en creditatie is nieuw voor de sector en in handen van VT Logistics bv. Binnen de looptijd van het transformatieproject zal de onderneming 15 medewerkers aanwerven.

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 167. Diegem – Oude Haachtsesteenweg

De Vlaamse Regering keurt principieel het ontwerp van Brownfieldconvenant 167. Diegem – Oude Haachtsesteenweg goed. Ze geeft het Agentschap Innoveren & Ondernemen de opdracht om op het gepaste tijdstip de voorziene inspraakvergadering aan te kondigen en te organiseren in samenwerking met de betrokken gemeente.

Strategische transformatiesteun aan Nutrex nv in Lille

De Vlaamse Regering kent zo'n 742.000 euro strategische transformatiesteun toe aan Nutrex nv in Lille. Nutrex is een Vlaams familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de groothandel en distributie van hoogwaardige toevoegingsmiddelen voor gebruik in diervoeder voor de wereldwijde markt. Het wil transformeren van een distributie- en handelsgedreven onderneming naar een productie-entiteit met eigen productontwikkeling.

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

-

 

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.