Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (24 januari 2020)

Gepubliceerd op 24 januari 2020

Economie 

Opheffing Syntra Vlaanderen en wijziging naam 'Hermesfonds' in ‘Fonds voor Innoveren en Ondernemen’

Het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 stelt dat het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen wordt opgeheven. Met het oog op een slankere overheid worden de ondernemerschapsopleidingen geïntegreerd in het VLAIO, en het duaal leren in het departement WSE en VDAB.

De Vlaamse Regering keurt nu principieel het voorontwerp van decreet goed dat het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap 'Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen' opheft, dat de taken en bevoegdheden regelt en dat de naam 'Hermesfonds' wijzigt in het ‘Fonds voor Innoveren en Ondernemen’.

Over dit voorontwerp van opheffingsdecreet wordt het advies ingewonnen van de SERV, van de VLOR en van de Raad van Bestuur van het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming - Syntra Vlaanderen. 

Rapportageverplichting vzw BO Vlas

vzw BO Vlas is een erkende interprofessionele brancheorganisatie, bestaande uit beroepsorganisaties uit de primaire productie, de verwerking en de handel van vlas. Erkende brancheorganisaties die representatief zijn voor een bepaald product, kunnen specifieke voorschriften gedurende een vastgestelde periode bindend laten verklaren voor alle marktdeelnemers. vzw BO Vlas is representatief voor het product vlas en diende een dergelijk verzoek in. De Vlaamse Regering keurt nu principieel het besluit goed tot algemeenbindendverklaring van een rapportageverplichting binnen vzw BO Vlas. Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.             

 

Wetenschap

-

 

Innovatie

-

Dit kan je ook interesseren

28 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (26 april 2024)

O.a. fusie Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) en Departement Werk en Sociale Economie (WSE) en wijziging economisch ondersteuningsbeleid.
26 april 2024

EU-nieuws deze week | 22 - 26 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.