Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (24 november 2017)

Gepubliceerd op 24 november 2017

Economie

Hinderpremie II

Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief het uitvoeringsbesluit bij het decreet over de hinderpremie voor kleine ondernemingen die hinder ondervinden van openbare werken in het Vlaamse Gewest. Het gaat om een aanpassing aan de overgangsbepalingen, waardoor ondernemingen die hinder ondervinden van openbare werken die gestart zijn vóór 1 juli 2017 en dus niet in aanmerking komen voor de hinderpremie, nog tot eind 2017 een aanvraag kunnen indienen voor de rentetoelage of inkomenscompensatievergoeding. Daardoor wordt voorkomen dat een onderneming in deze situatie buiten zowel het oude als het nieuwe steunsysteem valt.

[[{"fid":"6424","view_mode":"default","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"},"fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default"}},"link_text":"nota.pdf"}]]

[[{"fid":"6425","view_mode":"default","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"3"},"fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default"}},"link_text":"advies.pdf"}]]

[[{"fid":"6426","view_mode":"default","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"4"},"fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default"}},"link_text":"bvr.pdf"}]]

Strategische transformatiesteun aan Cartamundi Turnhout

De Vlaamse Regering kent 518.000 euro strategische transformatiesteun toe aan Cartamundi Turnhout nv en bijna 130.000 euro aan Cartamundi Services nv. Het gaat om steun voor opleidingen in het kader van de transformatie van Cartamundi naar een leverancier van entertainment. Cartamundi zal een voor het bedrijf volledig nieuwe marktbenadering toepassen waarbij het vanaf nu zelf innovaties zal ontwikkelen en klanten een totaalconcept zal kunnen aanbieden van innovatieve producten en diensten. Hierbij zal de focus verschuiven van de productie van louter fysieke producten (kaarten, spellen, enzovoort) naar digitale producten en dienstverlening.

 

Wetenschap

Aanwijzing federale wetenschappelijke instellingen n.a.v. oprichting War Heritage Institute

Naar aanleiding van de oprichting van het War Heritage Institute stemt de Vlaamse Regering in met de wijziging van het koninklijk besluit dat de federale wetenschappelijke instellingen aanwijst. Het War Heritage Institute wordt een instelling van openbaar nut categorie B, die eveneens een federale wetenschappelijke instelling is. Het War Heritage Institute is een instelling die de publiekswerking van het Koninklijk Museum voor het Leger en de Krijgsgeschiedenis samenbrengt met de herinneringsgerichte werking van het Instituut voor veteranen – Nationaal instituut voor oorlogsinvaliden, oud-strijders en oorlogsslachtoffers en het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk en met de netwerkfunctie van de Historische Pool van Defensie.

[[{"fid":"6423","view_mode":"default","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"},"fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default"}},"link_text":"war_heritage_instituut_nota_aan_de_vlaamse_regering.pdf"}]]

Innovatie

-

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.