Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (24 september 2021)

Filter items
Nieuws
24 september 2021

>> Bekijk hier alle beslissingen van de ministerraad van 24 september 2021 en alle documenten

Vlaamse Veerkracht

Monitoring relanceplan Vlaamse Veerkracht: tweede meting september 2021

PDF icon covernota_monitoring_relanceplan_vlaamse_veerkracht_september_2021.pdf

PDF icon voortgangsrapport_meetmoment_september_2021_overzicht_van_alle_projecten_ingedeeld_per_cluster.pdf

PDF icon herstel_na_de_coronacrisis_dashboard_vlaamse_veerkracht.pdf

PDF icon mededeling_aan_de_vlaamse_regering_monitoring_relanceplanvlaamse_veerkracht_tweede_meting_september_2021.pdf

PDF icon nota_indicatoren_vlaamse_veerkracht.pdf

Economie

COVID-19: omboekingspremie geannuleerde evenementen

De evenementensector werd bijzonder hard getroffen door de coronacrisis en de maatregelen die zich opdrongen om de verspreiding van het Covid-19-virus in te dijken. Zo moesten geplande en geboekte evenementen door de coronavirusmaatregelen geannuleerd worden. Sommige organisatoren hebben er voor gekozen om deze tickets terug te betalen, andere om bezoekers te herboeken naar dezelfde activiteit verder in de tijd. In beide gevallen moest het personeel werkzaam blijven om deze omboekingen uit te voeren en contacten met klanten te onderhouden. De verschillende ‘heropeningen’ die in het vooruitzicht stonden maar uiteindelijk niet zijn doorgegaan, hebben deze kosten verder opgedreven. Tegenover deze omboekingskosten stonden echter geen nieuwe inkomsten. Om deze intrinsiek gezonde ondernemingen van het faillissement te redden en de sector te laten overleven, keurt de Vlaamse Regering nu, na goedkeuring door de Europese Commissie, definitief een ondersteuningsmechanisme ter compensatie van deze omboekingskosten goed. 

Wetenschap 

Wijziging overeenkomst met de EU over het secretariaat en het centraal portaal van het European Marine Observation and Data Network (EMODnet) bij het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ vzw)

De Vlaamse Regering stemt in met een wijziging aan de overeenkomst met de EU over het secretariaat en het centraal portaal van het European Marine Observation and Data Network (EMODnet) bij het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ vzw). EMODnet vormt een belangrijke pijler van de Europese 'open data'-politiek rond mariene gegevens. De wijziging omvat het actualiseren van de informatie over de huisvesting van het secretariaat, het beperken van de mogelijke opzegging van de samenwerking van Vlaamse zijde tot een venster van zes maanden na de vijfjaarlijkse vernieuwing van het convenant, en het opnemen van een bepaling rond de bescherming van persoonsgegevens.

Innovatie 

-

>> Bekijk hier alle beslissingen van de ministerraad van 24 september 2021 en alle documenten

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 oktober 2020)

  15 oktober 2021

  O.a.

 • EU-nieuws deze week | 11 - 15 oktober 2021

  15 oktober 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (14 oktober 2021)

  14 oktober 2021

  O.a. voorbereiden van jonge onderzoekers op de arbeidsmarkt, klimaatneutraliteit van de Vlaamse industrie, Sustainable Development Goals en STEM-agenda 2030.

 • Vlaamse Brede Heroverweging binnen het Beleidsdomein EWI: naar een integrale duurzame Vlaamse productiviteitsagenda

  Vlaamse Brede Heroverweging binnen het Beleidsdomein EWI: naar een integrale duurzame Vlaamse productiviteitsagenda

  11 oktober 2021

  Op dinsdag 5 oktober 2021 gaven Vlaams minister van Financiën en Begroting, Mathias Diependaele en de voorzitter van de centrale VBH-stuurgroep, prof. Marion Debruyne (Decaan Vlerick Business School) tekst en uitleg bij de grote doorlichting van de Vlaamse begrotingsuitgaven, genaamd ‘Vlaamse Brede Heroverweging’. Ook het Beleidsdomein EWI leverde haar eindrapport op, met een pleidooi voor een integrale duurzame Vlaamse productiviteitsagenda. 

 • EU-nieuws deze week | 4 - 8 oktober 2021

  8 oktober 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.