Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (24 september 2021)

Gepubliceerd op 24 september 2021

>> Bekijk hier alle beslissingen van de ministerraad van 24 september 2021 en alle documenten

Vlaamse Veerkracht

Monitoring relanceplan Vlaamse Veerkracht: tweede meting september 2021

PDF icon covernota_monitoring_relanceplan_vlaamse_veerkracht_september_2021.pdf

PDF icon voortgangsrapport_meetmoment_september_2021_overzicht_van_alle_projecten_ingedeeld_per_cluster.pdf

PDF icon herstel_na_de_coronacrisis_dashboard_vlaamse_veerkracht.pdf

PDF icon mededeling_aan_de_vlaamse_regering_monitoring_relanceplanvlaamse_veerkracht_tweede_meting_september_2021.pdf

PDF icon nota_indicatoren_vlaamse_veerkracht.pdf

Economie

COVID-19: omboekingspremie geannuleerde evenementen

De evenementensector werd bijzonder hard getroffen door de coronacrisis en de maatregelen die zich opdrongen om de verspreiding van het Covid-19-virus in te dijken. Zo moesten geplande en geboekte evenementen door de coronavirusmaatregelen geannuleerd worden. Sommige organisatoren hebben er voor gekozen om deze tickets terug te betalen, andere om bezoekers te herboeken naar dezelfde activiteit verder in de tijd. In beide gevallen moest het personeel werkzaam blijven om deze omboekingen uit te voeren en contacten met klanten te onderhouden. De verschillende ‘heropeningen’ die in het vooruitzicht stonden maar uiteindelijk niet zijn doorgegaan, hebben deze kosten verder opgedreven. Tegenover deze omboekingskosten stonden echter geen nieuwe inkomsten. Om deze intrinsiek gezonde ondernemingen van het faillissement te redden en de sector te laten overleven, keurt de Vlaamse Regering nu, na goedkeuring door de Europese Commissie, definitief een ondersteuningsmechanisme ter compensatie van deze omboekingskosten goed. 

Wetenschap 

Wijziging overeenkomst met de EU over het secretariaat en het centraal portaal van het European Marine Observation and Data Network (EMODnet) bij het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ vzw)

De Vlaamse Regering stemt in met een wijziging aan de overeenkomst met de EU over het secretariaat en het centraal portaal van het European Marine Observation and Data Network (EMODnet) bij het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ vzw). EMODnet vormt een belangrijke pijler van de Europese 'open data'-politiek rond mariene gegevens. De wijziging omvat het actualiseren van de informatie over de huisvesting van het secretariaat, het beperken van de mogelijke opzegging van de samenwerking van Vlaamse zijde tot een venster van zes maanden na de vijfjaarlijkse vernieuwing van het convenant, en het opnemen van een bepaling rond de bescherming van persoonsgegevens.

Innovatie 

-

>> Bekijk hier alle beslissingen van de ministerraad van 24 september 2021 en alle documenten

Dit kan je ook interesseren

18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.