Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (26 april 2024)

Gepubliceerd op 28 april 2024

Economie / Wetenschap / Innovatie 

Fusie Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) en Departement Werk en Sociale Economie (WSE)

De Vlaamse Regering keurt principieel het besluit goed dat de integratie regelt van het Departement Werk en Sociale Economie in het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie, onder de voorlopige naam Departement Werk, Economie, Wetenschap, Innovatie en Sociale Economie, met ingang van 1 januari 2025.

Van zodra de nieuwe naam definitief is gekozen zal dit besluit worden aangepast.

Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de SERV en daarna van de Raad van State.

>> Lees ook: Vlaamse Regering bundelt alle sociaal-economische departementen in één nieuw beleidsdomein

Economie 

Wijziging economisch ondersteuningsbeleid

De Vlaamse Regering keurt principieel het besluit goed dat een aantal wijzigingen voorziet rond het economisch ondersteuningsbeleid en de steunmaatregelen van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Het gaat om een actualisering van de verwijzing naar nieuwe Europese regelgeving, specifiek de gewijzigde Algemene Groepsvrijstellingsverordening en nieuwe de minimis-verordening; een aanpassing van de verwijzing naar enkele federale bepalingen in het besluit rond ondernemerschap; en enkele beperkte juridisch-technische rechtzettingen. Over dit wijzigingsbesluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie

-

 

Johan Hanssens
Secretaris-generaal
Staf

Dit kan je ook interesseren

26 april 2024

Fusie Departement EWI en Departement WSE

De Vlaamse Regering keurde afgelopen vrijdag principieel het besluit goed dat de integratie regelt per 1 januari 2025 van het Departement Werk en Sociale Economie in het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie, onder de voorlopige naam Departement Werk, Economie, Wetenschap, Innovatie en Sociale Economie.
01 juli 2023

Vlaamse Regering bundelt alle sociaal-economische departementen in één nieuw beleidsdomein

De Vlaamse Regering heeft het licht op groen gezet voor de samenvoeging van de beleidsdomeinen 'Economie, Wetenschap en Innovatie' (EWI), 'Werk en Sociale Economie' (WSE) en Landbouw en Visserij'. Het nieuwe, gebundelde beleidsdomein krijgt de naam 'Werk, Economie, Wetenschap, Innovatie, Landbouw en Sociale Economie' of afgekort WEWILS en moet van start gaan op 1 januari 2024.
06 mei 2024

Europese open wetenschapscloud (EOSC) en nationaal/regionaal open wetenschapsbeleid

Op 16 april 2024 vond in het Academiepaleis in Brussel het eerste Belgische open science tripartite evenement plaats. Het doel van het evenement was om de Belgische en Europese Open Science gemeenschap samen te brengen en best practices uit te wisselen op het gebied van Open Science en Open Data.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.