Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (26 februari 2016)

Filter items
Nieuws
29 februari 2016

Economie

Strategische transformatiesteun

De Vlaamse Regering kent 1,6 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan de Smet Group in Dessel. De Smet Group is een familiebedrijf met ongeveer 400 werknemers dat is gespecialiseerd in ondergrondse technieken: bemalingen, verticale boringen, waterbehandeling, bodemenergie, microtunnelling, tunnelboringen met segmenten, rioolrenovatie en funderings- en consolidatietechnieken. Het is in hoofdzaak een ingenieursbedrijf dat door innovatie oplossingen biedt aan specifieke problemen van hun klanten.

De Vlaamse Regering kent 678.000 euro strategische transformatiesteun toe aan Joseph Bricks bvba in Hasselt.

De Vlaamse Regering kent strategische transformatiesteun toe aan Dockx Rental (589.000 euro), Dockx Logistics (442.000 euro) en Emporia Invest (557.000 euro) in Wilrijk.

Brownfield goedgekeurde projecten

Het decreet over de brownfieldconvenanten heeft tot doel investeerders en projectontwikkelaars aan te zetten tot de herontwikkeling van Brownfields. Een Brownfield is een geheel van verwaarloosde of onderbenutte gronden die zodanig zijn aangetast, dat zij slechts (opnieuw) kunnen worden gebruikt door middel van structurele maatregelen. Met dit decreet werd een systematiek ontwikkeld waarbij jaarlijks een oproep wordt georganiseerd voor het indienen van aanvragen op basis waarvan actoren en regisseurs brownfieldconvenanten afsluiten met de Vlaamse Regering.

In het kader van de zesde oproep verklaart de Vlaamse Regering nu volgende projecten goed, zodat onderhandelingen voor deze aanvraagdossiers kunnen worden opgestart: 136. Gullegem-IMHO, 138. Beveren-Leie - Grote Heerweg, 139. Zwalm – Roborst Steenbakkerijen, 141. Machelen – Sanimet 2020, 142. Tielt – Eandissite, 143. Gent – Waterfront, 144. Gent – Elektrion, 145. Oudenaarde – Saffre Frères en 146. Edegem-Mortsel – Gevaert 4. Ze beslist ook om het project 140. Deinze – Stationsstraat ongegrond te verklaren en de aanvrager na het ontvangen van de officiële mededeling 1 maand de tijd te geven om de aanvraag te remediëren.

KMO-portefeuille

Het systeem van de kmo-portefeuille verleent steun aan kleine en middelgrote ondernemingen voor ondernemerschapsbevorderende diensten. Sinds de introductie van het systeem in 2008, zijn door de kmo's zelf een aantal aandachtspunten gesignaleerd. De Vlaamse Regering keurt daarom, na advies van de Raad van State, definitief het besluit goed dat het systeem van de kmo-portefeuille aanpast. Zo wordt een meer transparante, vereenvoudigde kmo-portefeuille ontwikkeld als generiek instrument voor kmo's om opleiding en advies in te winnen. Daarnaast komt er een nieuw instrument, de kmo-groeisubsidie, waarmee kmo's steun kunnen krijgen voor groeitrajecten door innovatie, internationalisatie of transformatie.

 

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.