Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (26 juni 2020)

Filter items
Nieuws
26 juni 2020

Economie

Overheidsopdracht ‘Structurele partners ondernemerschap en innovatieversnelling binnen VLAIO Netwerk’

De Vlaamse Regering stemt in met het voorstel van gunning van het gunningscomité bij het bestek 'structurele partners ondernemerschap en innovatieversnelling binnen VLAIO Netwerk'. De Vlaamse minister bevoegd voor economie zal zorgen voor de verdere uitvoering van deze beslissing. 

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

POM West-Vlaanderen: subsidie project Drone Port

De Vlaamse Regering kent in het kader van het programma EFRO Vlaanderen 2014-2020 een cofinanciering van 600.000 euro toe aan het EFRO-project 1384 - 'Drone Innovations'. De dronesector is een sector in volle ontwikkeling. De provincie West-Vlaanderen wil deze sector op een gecoördineerde manier ondersteunen en daarvoor de gepaste kennis en faciliteiten aantrekken, ontwikkelen en verankeren. In Koksijde, Oostende en Zeebrugge zijn al Drone Hub-initiatieven in ontwikkeling, die samenwerken via het samenwerkingsverband DronePort West-Vlaanderen, met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) als coördinator. Het project moet onderzoek, innovatie en testing vanuit dit samenwerkingsverband concreet maken via gerichte investeringen en activiteiten om cocreatie en innovatie te bevorderen. De Vlaamse minister bevoegd voor Economie, Werk, Innovatie, Sociale Economie en Landbouw zal het subsidiebesluit voor een bedrag van 600.000 euro voor POM West-Vlaanderen ondertekenen.   

Overheidsopdracht ‘Structurele partners ondernemerschap en innovatieversnelling binnen VLAIO Netwerk’

De Vlaamse Regering stemt in met het voorstel van gunning van het gunningscomité bij het bestek 'structurele partners ondernemerschap en innovatieversnelling binnen VLAIO Netwerk'. De Vlaamse minister bevoegd voor economie zal zorgen voor de verdere uitvoering van deze beslissing. 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Neem deel aan het eerste burgeroverleg voor klimaatmissie

  10 juli 2020

  De Europese Commissie heeft onlangs in het kader van het toekomstig onderzoeks- en innovatiebeleid ambitieuze doelen gesteld die vertaald worden in “missies”. Klimaatverandering is er zo één van. In elke Europees land worden de komende jaren burgers betrokken bij de klimaatmissie. En dus ook bij ons. Lees hier hoe jij aan Europa je stem kan laten horen. 

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (9 juli 2020)

  9 juli 2020

  Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie vragen om uitleg over het aantrekken van buitenlandse start-ups en scale-ups naar Vlaanderen, de hinderpremie en eventuele steunmaatregelen voor FNG.

 • Vlaamse steun voor WaterstofNet om waterstofambities waar te maken

  8 juli 2020

  Vlaams minister van Economie, Wetenschap en Innovatie Hilde Crevits kent een subsidie van 242.000 euro toe aan WaterstofNet vzw. Met hun ervaring en expertise is WaterstofNET ideaal geplaatst om Vlaamse bedrijven te ondersteunen in hun waterstofambities. Waterstof staat hoog op de Vlaamse en Europese politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

 • COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

  COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

  6 juli 2020

  Alle academische instellingen en onderzoeksinstellingen hebben noodgedwongen de normale onderzoeksactiviteiten afgebouwd en tot een minimum herleid of gestopt. Enkel het onderzoek op COVID-19 gerelateerde onderwerpen gaat door. Een aantal onderzoeksprojecten werden geheroriënteerd op COVID-19 onderzoek. Ook de industrie zet zich in om oplossingen te ontwikkelen voor verschillende aspecten gelieerd aan COVID-19. Het onderzoek is breed aangepakt en het omvat epidemiologie, diagnose, behandeling en maatschappelijke impact. Een overzicht.

 • Vlaanderen stevig op koers naar 3% O&O-intensiteit

  Vlaanderen stevig op koers naar 3% O&O-intensiteit

  6 juli 2020

  Om Vlaanderen uit te bouwen als een sterke en competitieve regio in Europa heeft Vlaanderen zich geëngageerd om de Europese doelstelling na te streven om tegen 2020 3% van haar BBPR te besteden aan onderzoek en ontwikkeling (O&O). In de 3% light nota van 2020 berekent ECOOM, het Vlaamse Expertisecentrum voor O&O,  dat de uitgaven voor O&O als percentage van het BBPR de afgelopen tien jaar elk jaar toegenomen zijn, tot 2,92% in 2018.