Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (26 oktober 2018)

Gepubliceerd op 26 oktober 2018

Economie

Addendum 2 Brownfieldconvenant 12. Gent Herontwikkeling site Gasmeterlaan, addendum 1 Brownfieldconvenant 21. Herinrichting bedrijventerrein Wiedauwkaai-Wondelgemse Meersen Gent en addendum 4 Brownfieldconvenant 24. Gent Oude Dokken

Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van Brownfields. Een brownfield is daarbij een geheel van verwaarloosde of onderbenutte gronden, die slechts door structurele maatregelen opnieuw gebruikt kunnen worden. In dit kader keurt de Vlaamse Regering het 2de addendum goed aan het Brownfieldconvenant 12. Gent Herontwikkeling site Gasmeterlaan, addendum 1 aan het Brownfieldconvenant 21. Herinrichting bedrijventerrein Wiedauwkaai-Wondelgemse Meersen Gent en addendum 4 aan het Brownfieldconvenant 24. Gent Oude Dokken, met het oog op ondertekening en sluiting door de bevoegde Vlaamse ministers. Met deze addenda wordt de verlenging van de duur van de Brownfieldconvenanten geregeld. Addendum 4 aan het Brownfieldconvenant 24. Gent Oude Dokken regelt bovendien de uittreding van Re-vive nv en Re-vive Brownfield Fund II als Actor uit het Brownfieldconvenant. De verplichtingen worden overgenomen door de overblijvende Actoren, nl. Schipperskaai Development cvba; Schipperskaai Land cvba; CAAAP nv; Artes Terra nv; Van Roey Vastgoed nv; Van Roey Rode nv en Inclusio comm.va.

 
Strategische transformatiesteun aan De Witte-Vandecaveye bvba in Pittem

De Vlaamse Regering kent 968.000 euro strategische transformatiesteun toe aan De Witte-Vandecaveye bvba in Pittem. Vanaf 2020 zullen enorm veel aanbestedingen van Infrabel beschikbaar komen en ook in Frankrijk wordt een investeringsgolf verwacht vanwege de spoorwegnetbeheerders. De Witte-VDC wil klaar zijn om een aantal grote projecten binnen te halen. Dit betekent beschikken over de juiste machines en werknemers met de juiste expertise om deze te bedienen maar ook het behalen van een hogere aannemersklasse om een vaste waarde te worden in de West-Europese spoorbouwsector.

 
Wijziging diverse besluiten: ecologiepremie, strategische ecologiesteun, strategische transformatiesteun, kmo-portefeuille/kmo-groeisubsidie, steun O&O-talent en steun samenwerkingsverband

De Vlaamse Regering wijzigt principieel diverse besluiten rond ecologiepremie, strategische ecologiesteun, strategische transformatiesteun, kmo-portefeuille/kmo-groeisubsidie, steun O&O-talent en steun samenwerkingsverband. Het gaat om versoepelingen van de regelgeving ter zake. Alle wijzigingsbesluiten worden voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

[[{"fid":"7373","view_mode":"default","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"},"fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default"}},"link_text":"aanpassing_diversie_bvrs_-_nota.pdf"}]]

[[{"fid":"7374","view_mode":"default","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"},"fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default"}},"link_text":"aanpassing_diversie_bvrs_-_bvr.pdf"}]]

 
Samenwerkingsakkoord uitvoeringsbepalingen Single Permit

De Vlaamse Regering keurt het ontwerp van samenwerkingsakkoord goed tussen de Federale Staat, het Waals Gewest, het Vlaams Gewest, het Brussels-Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige Gemeenschap over de uitvoering van het samenwerkingsakkoord over de coördinatie tussen het beleid over de toelatingen tot arbeid en het beleid over de verblijfsvergunningen en de normen rond tewerkstelling en verblijf van buitenlandse arbeidskrachten.

[[{"fid":"7375","view_mode":"default","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"3"},"fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default"}},"link_text":"specifieke_richtlijnen_-_nota.pdf"}]]

[[{"fid":"7376","view_mode":"default","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"4"},"fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default"}},"link_text":"specifieke_richtlijnen_-_bijlage.pdf"}]]

 

Handhaving van het integraal handelsvestigingsbeleid

Met het decreet over het Integraal Handelsvestigingsbeleid legde de Vlaamse Regering de nieuwe krijtlijnen vast voor een meer duurzame organisatie van de detailhandel in Vlaanderen. Een belangrijke rol is weggelegd voor de gemeentebesturen die verschillende instrumenten krijgen aangereikt om een ruimtelijk handelsbeleid te voeren. Nu keurt de Vlaamse Regering, na advies van de SERV en van de Raad van State, definitief haar besluit goed met diverse bepalingen over de handhaving van het integraal handelsvestigingsbeleid.

 

Wetenschap

-

 

Innovatie

-

 

Dit kan je ook interesseren

25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.