Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 december 2021)

Gepubliceerd op 03 december 2021

>> Bekijk hier alle beslissingen en bijhorende documenten van 3 december 2021

Economie 

vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen: subsidie werkjaar 2021-2022

De Vlaamse Regering kent aan Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) vzw een werkingssubsidie toe van maximaal 1,44 miljoen euro voor het werkjaar september 2021 - augustus 2022​. Vlajo zal werken aan het project 'Onderwijs voor een ondernemende generatie, van ondernemende klas naar ondernemende school'. Vlajo vzw is de structurele partner van VLAIO, het Agentschap Innoveren en Ondernemen, voor de werking Ondernemend Onderwijs. 

vzw Unizo, Onderwijs & Ondernemen: subsidie werkingsjaar 2021-2022

De Vlaamse Regering kent een werkingssubsidie toe van 440.000 euro aan vzw Unizo voor haar werking Onderwijs & Ondernemen, voor het werkjaar dat start op 1 september 2021 en eindigt op 31 augustus 2022. Unizo Onderwijs & Ondernemen is de structurele partner van VLAIO, het Agentschap Innoveren en Ondernemen, voor de werking Ondernemend Onderwijs. Unizo Onderwijs & Ondernemen wil ondernemerszin bij jongeren binnen een onderwijsomgeving aanscherpen, inspireren en ondersteunen, en een brug slaan en verbreden tussen onderwijs en ondernemen.

SYNTRA vzw: subsidie e-leren ondernemerschapstrajecten

Door Covid-19 zijn veel volwassenen vertrouwd geraakt met leren en werken in een digitale omgeving. Covid-19 veranderde ook het verwachtingspatroon van de lerende: die verwacht de opleiding tenminste deels online te kunnen volgen, aangepast aan de eigen leervoorkeur en leerdoel en aan praktische zaken als plaats en tijd. Reden genoeg voor SYNTRA om haar dienstverlening versneld te moderniseren naar een meer gepersonaliseerde leerweg voor de lerende en naar een hybride leeromgeving om leren in te passen in 'the flow of life'. In deze context kent de Vlaamse Regering een subsidie van 1,9 miljoen euro toe aan SYNTRA vzw voor de overstap naar online leren in de ondernemerschapstrajecten. In de opleidingen binnen een ondernemerschapstraject krijgen volwassenen (vanaf 18 jaar) een goede basis om een zaak te starten, of zich als zelfstandige te vestigen of een nieuw beroep aan te leren.

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

Plan Vlaamse Veerkracht: Data Integratiediensten voor Slimme Mobiliteit

De Vlaamse Regering keurt de invulling goed van het relanceproject 'Data Integratiediensten voor Slimme Mobiliteit'. Voor dit project is een totaal budget voorzien van 5 miljoen euro. Het relanceproject voorziet een gestandaardiseerde oplossing voor data-uitwisseling tussen vervoerders en/of mobiliteitsdiensten, om mogelijk te maken dat een gebruiker via digitale kanalen eenvoudig meerdere types mobiliteitsdiensten kan combineren om zich op de meest efficiënte manier van A naar B te verplaatsen. Door de mobiliteitsdatastromen te standaardiseren en via de Vlaamse Sensor Data Space ter beschikking te stellen, moeten aanbieders die in verschillende regio's actief zijn hun data maar één keer delen, waarna deze vlot beschikbaar en herbruikbaar is voor alle aanbieders van oplossingen voor combimobiliteit. 

 

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.