Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (30 november 2018)

Gepubliceerd op 30 november 2018

Economie

Nieuwe kaderovereenkomst tussen het Vlaamse Gewest en het Vlaams EnergieBedrijf

De Vlaamse Regering keurt de nieuwe samenwerkingsovereenkomst goedtussen het Vlaamse Gewest en het Vlaams EnergieBedrijf (VEB). De overeenkomst legt de afspraken vast tussen de partijen over de strategische doelstellingen, de informatie- en rapportageplicht over de taken en de financiële situatie van het Vlaams Energiebedrijf, evenals de opzeggings- en verlengingsmogelijkheden van deze overeenkomst. De Vlaamse Regering beslist ook dat het VEB vanaf 2019 projecten, ingediend in het kader van het 'Actieplan Energie-Efficiëntie voor de Vlaamse overheid', doorlopend en autonoom kan beoordelen in functie van de verwachte doelmatigheid. Het VEB kan de hiervoor toegewezen middelen autonoom, op basis van de opgedane kennis en ervaringen bij eerdere calls, toekennen.

Raad van bestuur nv Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM): herbenoeming bestuurders

De Vlaamse Regering beslist Hilde Laga, Marc Descheemaecker en Geert Peeters voor te dragen voor herbenoeming als bestuurder in de raad van bestuur van de nv Vlaamse Participatiemaatschappij, tot en met de algemene vergadering van december 2022 die zich zal uitspreken over de goedkeuring van de jaarrekening over het boekjaar dat eindigt op 31 oktober 2022.

Administrateur-generaal Agentschap Innoveren en Ondernemen

De Vlaamse Regering stelt Mark Andries aan als administrateur-generaal bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen en laat hem met ingang van 1 januari 2019 toe tot de proeftijd in de graad van directeur-generaal. 

 

Wetenschap

-

 

Innovatie

-

 

Dit kan je ook interesseren

18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.