Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (31 januari 2020)

Filter items
Nieuws
31 januari 2020

Economie

Hermes beslissingscomité: vervanging regeringsafgevaardigden

De Vlaamse Regering beslist met ingang van 1 februari 2020 Gert Bergen eervol ontslag te verlenen als regeringsafgevaardigde bij het Hermes beslissingscomité. Ze stelt Lieven Van Wichelen aan als regeringsafgevaardigde voor de Vlaamse minister, bevoegd voor het budgettair beleid en Paul De Hondt als regeringsafgevaardigde voor de Vlaamse minister bevoegd voor de economie, het wetenschappelijk onderzoek en de innovatie.

 

Wetenschap 

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen (FWO): vervanging regeringsafgevaardigden

De Vlaamse Regering beslist met ingang van 1 februari 2020 Gert Bergen en Simon Van Damme eervol ontslag te verlenen als regeringsafgevaardigde bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen. Ze stelt Karl Lauwers en Herwig Hermans aan als regeringsafgevaardigden voor respectievelijk de Vlaamse minister bevoegd voor het FWO en de Vlaamse minister bevoegd voor Financiën en Begroting.

Innovatie

-  

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • 'Bio-economie'-brochure belicht troeven Vlaanderen

  Bio-economie: nieuwe brochure belicht troeven Vlaanderen

  21 september 2020

  Vlaanderen lanceerde in 2013 als één van de eerste Europese regio’s zijn eigen regionale bio-economie strategie. Een nieuwe brochure belicht vier lokale troeven die van Vlaanderen een Europese topregio maken op het vlak van bio-economie en toont aan waarom de bio-economie in Vlaanderen nog een groot potentieel heeft om verder te groeien.

 • EU-nieuws deze week | 14 - 18 september 2020

  18 september 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (17 september 2020)

  17 september 2020

  O.a. vragen over de Vlaamse ruimtevaarteconomie, de digitale kloof, corona-steunmaatregelen, het publiceren van een lijst van bedrijven die in het kader van COVID-19 premies hebben aangevraagd en de verklaring van de 'Groep van 10' met betrekking tot het relancebeleid. 

 • EU State of the Union: “Uitweg uit de diepste crisis sinds mensenheugenis”

  EU State of the Union: “Uitweg uit de diepste crisis sinds mensenheugenis”

  16 september 2020

  Groener, digitaler, menselijker, gezonder: in het Europees Parlement heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vorige week woensdag een Europese uitweg uit de diepste crisis sinds mensenheugenis uitgestippeld.

 • Steun voor bouw dronefabriek in Oostende in kader van mijnenbestrijding

  11 september 2020

  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 1 miljoen euro steun toe aan het bedrijf ECA Group in Oostende. Dat bedrijf bouwt een nieuwe dronefabriek. Het gaan om drones om mijnen te bestrijden. Dankzij nieuwe technologie kunnen zeemijnen vanop afstand gedetecteerd en onschadelijk gemaakt worden. In de nieuwe fabriek zullen 70 mensen tewerkgesteld worden.