Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (5 februari 2016)

Filter items
Nieuws
5 februari 2016

Economie

Wijziging steunmaatregelen aan ondernemingen

Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief een aantal Vlaamse steunmaatregelen aan ondernemingen. Het gaat om:

  • steun aan ondernemingen die lijden onder verstoorde bereikbaarheid door openbare werken;
  • steun aan projecten die het ondernemerschap bevorderen;
  • de ecologiepremie;
  • Screen Flanders;
  • steun voor strategische ecologie-investeringen in het Vlaamse Gewest;
  • strategische transformatiesteun aan ondernemingen in het Vlaamse Gewest en
  • steun aan ondernemingen ter compensatie van indirecte emissiekosten.

De wijzigingen moeten zorgen voor meer eenvormigheid tussen de maatregelen van het Agentschap Ondernemen en het IWT en voor meer rechtszekerheid voor de begunstigden. 

Hermesfonds

Bij de herstructurering van het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie hoort ook de wijziging van het Fonds voor Flankerend Economisch Beleid naar het Fonds Flankerend Economisch en Innovatiebeleid, aangeduid als Hermesfonds. In dit kader keurt de Vlaamse Regering nu het huishoudelijk reglement van het beslissingscomité bij het Hermesfonds goed. 

Overheid

Vlaamse openbare statistieken

De Vlaamse Regering keurt principieel een besluit goed over de Vlaamse openbare statistieken. Het besluit geeft uitvoering aan het decreet over de Vlaamse openbare statistieken en geeft meer toelichting over de organisatie van de Vlaamse statistische autoriteit en de rol van de hoofdstatisticus die zal worden geworven.

Het verduidelijkt hoe de coördinatie van de statistiekproductie en verspreiding zal georganiseerd worden met de Vlaamse instellingen. De oprichting van een ambtelijk coördinatiecomité Vlaamse openbare statistieken wordt aangekondigd.

Daarnaast wordt het overleg met de statistiekgebruikers geformaliseerd door de oprichting van een raad voor Vlaamse openbare statistieken.

Ten slotte wordt verduidelijkt hoe het statistisch programma jaarlijks zal worden voorbereid en opgevolgd samen met het coördinatiecomité en de raad. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.