Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (7 december 2018)

Gepubliceerd op 09 december 2018

Economie

Strategische transformatiesteun aan Decomecc nv in Genk

De Vlaamse Regering kent bijna 1,1 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Decomecc nv in Genk. Het Vlaamse familiebedrijf Decomecc (Decoiling en Metal Cutting company) is gespecialiseerd in het op maat snijden en zagen van coils (spoelen met opgerold aluminium). Reeds 25 jaar levert Decomecc haar diensten aan een tiental aluminiumwalserijen in Europa. Decomecc wil zich transformeren van een pure serviceprovider naar een speler die ook halfafgewerkte producten kan afleveren voor de automobielindustrie, aangezien in deze sector een stijgende vraag is naar aluminium auto-onderdelen (zoals buitendeuren, motorkap, …).

 
Nieuw economisch migratiebeleid: aantrekken buitenlands talent

In het kader van het aantrekken van buitenlands toptalent en tewerkstellingspotentieel in Vlaanderen, en na adviezen van de SERV, van de Adviescommissie voor Economische Migratie, van de Gegevensbeschermingsautoriteit en van de Raad van State, keurt de Vlaamse Regering definitief een uitvoeringsbesluit goed bij de wet over de tewerkstelling van buitenlandse werknemers. Het is de bedoeling om barrières die het aantrekken van toptalent in de weg staan, weg te werken. Het aantrekken van buitenlands talent mag evenwel geen aanleiding geven tot vervanging van eigen werknemers, tot oneerlijke concurrentie of tot sociale dumping op onze arbeidsmarkt. 

[[{"fid":"7462","view_mode":"default","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"},"fields":{"format":"default"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default"}},"link_text":"besluit_van_de_vlaamse_regering_houdende_uitvoering_van_de_wet_van_30_april_1999_betreffende_de_tewerkstelling_van_buitenlandse_werknemers.pdf"}]]

 

Wetenschap

-

 

Innovatie

-

 

Dit kan je ook interesseren

15 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 maart 2024)

O.a. wijziging reglementair kader Odysseusprogramma.
15 maart 2024

Flanders Technology & Innovation festival zet Vlaamse expertise tien dagen lang in de kijker

Deze middag werd in het Gentse Wintercircus het officiële startschot gegeven van het tiendaagse Flanders Technology & Innovation festival. Het technologie- en innovatiefestival moet de Vlaamse expertise in beide domeinen tien dagen lang in de kijker zetten.
15 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (14 maart 2024)

Vraag om uitleg over de sluiting van een vestiging van het chemiebedrijf Celanese Corporation en over kmo's die moeilijkheden ervaren om geld te lenen bij de bank.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.