Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (7 oktober 2016)

Gepubliceerd op 07 oktober 2016

Economie

Strategische transformatiesteun Deprez Construct nv in Ichtegem

De Vlaamse Regering kent zo'n 552.000 euro strategische transformatiesteun toe aan Deprez Construct nv in Ichtegem. Deprez Construct wil de komende 3 jaar doorgroeien tot een internationale leverancier van B2B oplossingen voor Food – Bulk – Recyclage en wenst te transformeren van een constructeur-installateur naar een leverancier van totaaloplossingen voor de voedings-, bulk- en recyclagesector.
 

Drie addenda aan Brownfieldconvenanten uit de 1ste groep

Het decreet over de brownfieldconvenanten heeft tot doel investeerders en projectontwikkelaars aan te zetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, zogenaamde brownfields. In dit kader beslist de Vlaamse Regering tot ondertekening en sluiten van volgende addenda bij brownfieldconvenanten: derde addendum aan Brownfieldconvenant 24. Gent – Oude Dokken; addendum 2 aan Brownfieldconvenant 38. Mechelen – Het Zegel en addendum aan Brownfieldconvenant 48. Eilandje – Zwijnaarde.
 

Strategische transformatiesteun Beaulieu International Group nv in Waregem

De Vlaamse Regering kent zo'n 1,63 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Beaulieu International Group nv in Waregem. B.I.G. wil een transformatie doorvoeren naar een moderne e-speler die hoge kwaliteitsproducten binnen de markt van de hard en soft flooring kan aanbieden aan haar klanten wereldwijd.
 

Decreet Tijdelijke Werkervaring

In het kader van de door de zesde staatshervorming overgekomen bevoegdheden rond tewerkstellingsbeleid hecht de Vlaamse Regering, na advies van de SERV en van de Raad van State, haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet over Tijdelijke Werkervaring en het regelen van stages. De voorgestelde aanpassingen hebben betrekking op de maatregelen rond de activering van werkloosheidsuitkeringen, de arbeidsmarktbegeleiding van rechthebbenden op leefloon en het equivalent leefloon en allerhande premies. Het stelsel van tijdelijke werkervaring tracht de noden te vervullen van langdurig werkzoekenden die door een gebrek aan (recente) werkervaring en juiste arbeidsattitudes niet onmiddellijk aan de slag kunnen in het normaal economisch circuit. Het opdoen van werkervaring als methodiek is voor deze groep een belangrijke schakel in de transitie van werkloosheid naar werk. De voorgestelde aanpassingen gaan dieper in op de toegang tot het stelsel tijdelijke werkervaring, de invulling van het stelsel door werkplekleerinstrumenten, alsook de mogelijkheid tot de toekenning van een vrijstelling van beschikbaarheid voor de duur van het traject. Daarnaast zal controle worden uitgevoerd op de toelages toegekend aan de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en kan er worden overgegaan tot een terugvordering indien noodzakelijk. Er is ook een uitbreiding van de taken van de VDAB, met name de bevoegdheid tot het toekennen van bepaalde tegemoetkomingen, de expliciete bevoegdheid tot het aanbieden en organiseren van stages, de bevoegdheid tot de controle op toegekende toelages voor de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Het ontwerpdecreet wordt ingediend bij het Vlaams Parlement.

 

Sterpunt inclusief ondernemen: subsidie 2016-2017

De Vlaamse Regering kent een subsidie toe van 300.000 euro aan het Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw in Gent (de nieuwe naam van het Vlaams Steunpunt Lokale Netwerken Opleiding en Tewerkstelling vzw). De subsidie wordt toegekend aan het Sterpunt Inclusief Ondernemen in zijn hoedanigheid van ondersteuningsstructuur en gesprekspartner voor arbeidsmarktgerichte trajectacties, meer bepaald de loon- en werkingskosten in het 'actiedossier juli 2016-juni 2017'. 

Wetenschap

-

Innovatie

 

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.