Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (8 mei 2020)

Filter items
Nieuws
8 mei 2020

Economie

Raad van bestuur Finocas nv: voordracht leden

Met het oog op hun benoeming op de eerstvolgende algemene vergadering draagt de Vlaamse Regering Davy Scherlippens, Marc De Pauw, Koen Devoldere en Ilse Evenepoel voor als bestuurders van de raad van bestuur van Finocas  nv. Hun mandaat loopt zes jaar en vangt aan op de datum van de gewone algemene vergadering van Finocas nv, die wordt gehouden op 14 mei 2020.  

Toekenning strategische transformatiesteun aan Act&Sorb bv in Houthalen-Helchteren

De Vlaamse Regering kent 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Act&Sorb bv in Houthalen-Helchteren.  Act&Sorb houdt zich bezig met de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve upcycling-technologieën om rest- en afvalstromen (die in grote hoeveelheden afkomstig zijn van basisproducten en vandaag de dag nog steeds eindigen op stortplaatsen of in afvalverbrandingsovens) te transformeren in energie en hoogwaardige producten voor groeiende markten. Het transformatieproject heeft betrekking op het realiseren van een eerste ‘full-scale’ MDF-conversieplant volgens een nieuw procedé.  

 

Wetenschap 

Vlaams Onderzoeksprogramma Artificiële Intelligentie: subsidie periode juli – december 2020

De Vlaamse Regering kent voor de periode 1/7/2020 - 31/12/2020 een subsidie van 6 miljoen euro toe aan het AI-onderzoeksprogramma. Dit programma kadert in het Vlaams beleidsplan voor Artificiële Intelligentie, bestaande uit drie complementaire delen: uitvoeren van top strategisch onderzoek; focus op de implementatie van AI-toepassingen in het bedrijfsleven; en een sterk flankerend beleid dat werkt aan significante opleidingsnoden gericht op de arbeidsmarkt, en de oprichting van een expertisecentrum 'Data en Maatschappij'.     

 

Innovatie 

-

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Vlaams herstelplan: vierluik voor het herstel van onze economie

  1 juni 2020

  Op initiatief van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits komt er een welvaartsfonds ter waarde van 500 miljoen euro dat belegt in kapitaalsverhogingen en achtergestelde leningen van toekomstgerichte Vlaamse ondernemingen. Particulieren kunnen investeren in het fonds en krijgen een dubbel voordeel: een fiscaal voordeel en voordelige voorwaarden bij erfenis. Deze nieuwe maatregel past in het groter Vlaams herstelplan, een vierluik. Dat is een garantie om gezonde bedrijven door de crisis te helpen en te zorgen voor een versnelling van het economisch herstel.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (2 juni 2020)

  29 mei 2020

  O.a. goedkeuring convenant Vlerick Business School (VBS, Vlerick), definitieve goedkeuring wijzigingsbesluit subsidiëring Odysseusprogramma door FWO en benoeming onafhankelijke bestuurder Raad van bestuur LRM.

 • EU-nieuws deze week | 25 - 29 mei 2020

  29 mei 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • België werkt internationale achterstand weg in O&O

  België werkt internationale achterstand weg in O&O

  29 mei 2020

  België hinkt niet langer achterop op vlak van investeringen in onderzoek en ontwikkeling (O&O) en werkt de achterstand weg ten aanzien van de belangrijkste Europese handelspartners, Japan en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van het Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo) over de investeringsintenties van de verschillende overheden tussen 2009 en 2019. De Vlaamse overheid blijft de belangrijkste openbare investeerder in onderzoek en ontwikkeling, met bijna 60 procent van de totale budgettaire overheidskredieten in 2019.

 • Steunmaatregelen coronacrisis: ruim 1 miljard euro aan premies uitbetaald

  Steunmaatregelen coronacrisis: ruim 1 miljard euro aan premies uitbetaald

  28 mei 2020

  Vlaanderen heeft al voor meer dan 1 miljard euro aan hinder- en compensatiepremies uitbetaald. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits in het Vlaams Parlement gezegd. Tegen 8 juni zal dat bedrag oplopen tot 1,4 miljard euro. Voor de horecasector zal dat ongeveer 300 miljoen euro zijn.