Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (8 mei 2020)

Gepubliceerd op 08 mei 2020

Economie

Raad van bestuur Finocas nv: voordracht leden

Met het oog op hun benoeming op de eerstvolgende algemene vergadering draagt de Vlaamse Regering Davy Scherlippens, Marc De Pauw, Koen Devoldere en Ilse Evenepoel voor als bestuurders van de raad van bestuur van Finocas  nv. Hun mandaat loopt zes jaar en vangt aan op de datum van de gewone algemene vergadering van Finocas nv, die wordt gehouden op 14 mei 2020.  

Toekenning strategische transformatiesteun aan Act&Sorb bv in Houthalen-Helchteren

De Vlaamse Regering kent 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Act&Sorb bv in Houthalen-Helchteren.  Act&Sorb houdt zich bezig met de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve upcycling-technologieën om rest- en afvalstromen (die in grote hoeveelheden afkomstig zijn van basisproducten en vandaag de dag nog steeds eindigen op stortplaatsen of in afvalverbrandingsovens) te transformeren in energie en hoogwaardige producten voor groeiende markten. Het transformatieproject heeft betrekking op het realiseren van een eerste ‘full-scale’ MDF-conversieplant volgens een nieuw procedé.  

 

Wetenschap 

Vlaams Onderzoeksprogramma Artificiële Intelligentie: subsidie periode juli – december 2020

De Vlaamse Regering kent voor de periode 1/7/2020 - 31/12/2020 een subsidie van 6 miljoen euro toe aan het AI-onderzoeksprogramma. Dit programma kadert in het Vlaams beleidsplan voor Artificiële Intelligentie, bestaande uit drie complementaire delen: uitvoeren van top strategisch onderzoek; focus op de implementatie van AI-toepassingen in het bedrijfsleven; en een sterk flankerend beleid dat werkt aan significante opleidingsnoden gericht op de arbeidsmarkt, en de oprichting van een expertisecentrum 'Data en Maatschappij'.     

 

Innovatie 

-

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.