Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (9 maart 2018)

Gepubliceerd op 09 maart 2018

Economie

Interministerieel Comité voor de Distributie: vervanging lid

De Vlaamse Regering vervangt Michiel Boodts door Bart Van Caenegem als plaatsvervangend lid van het Interministerieel Comité voor de Distributie. 

Ondernemerscompetenties en opheffing attest basiskennis bedrijfsbeheer

Volgens de vestigingswetgeving moet elke kleine of middelgrote onderneming, of iedereen die in Vlaanderen een zelfstandige activiteit wil uitoefenen, de basiskennis bedrijfsbeheer bewijzen. De nieuwe Europese richtlijnen over de erkenning van beroepskwalificaties maken een evaluatie en bijsturing van het globale beleid rond ondernemersvaardigheden nodig. De Vlaamse Regering hecht nu, na advies van de Raad van State, haar definitieve goedkeuring aan het ontwerpdecreet dat de wettelijke bepalingen over de basiskennis bedrijfsbeheer opheft. Samengevat beoogt het ontwerpdecreet de opheffing van de verplichting van het attest basiskennis bedrijfsbeheer om zelfstandige activiteiten, in hoofd- of bijberoep, uit te oefenen. Het ontwerpdecreet wordt nu ingediend bij het Vlaams Parlement.

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenanten Comet site Mechelen

Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. De betrokken actoren kunnen met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant sluiten dat rechten doet ontstaan op een aantal incentives en faciliterende maatregelen. De Vlaamse Regering hecht nu haar principiële goedkeuring aan het ontwerp van brownfieldconvenant 43. Comet site Mechelen, met het oog op de publieke consultatie van dit brownfieldconvenant. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen zal de voorziene inspraakvergaderingen aankondigen en organiseren.

Decreet integraal handelsvestigingsbeleid: wijziging besluiten

Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief diverse besluiten naar aanleiding van het decreet over het integraal handelsvestigingsbeleid en het decreet met diverse bepalingen rond ruimtelijke ordening, milieu en omgeving. Het wijzigingsbesluit regelt onder meer volgende elementen: uitbreiding van de procedure met de omgevingsvergunning voor kleinhandelsactiviteiten en voor vegetatiewijzigingen, uitwerking van de bevoegdheid van de gewestelijke omgevingsambtenaar om te beslissen in beroep, uitwerking van de figuur van de provinciale omgevingsambtenaar, verduidelijkingen wat betreft de lijst van Vlaamse projecten en de lijst van provinciale projecten, en een aantal technische aanpassingen. 

 

Wetenschap

-

 

Innovatie

-

Dit kan je ook interesseren

25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.