Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (9 november oktober 2018)

Gepubliceerd op 09 november 2018

Economie

Addendum aan brownfieldconvenant 116. Gentbrugge- Sidaplax

Het brownfielddecreet moet investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde brownfields. Het decreet zorgt voor een systematiek waarbij de betrokken actoren met de Vlaamse Regering een brownfieldconvenant kunnen sluiten. Een brownfieldconvenant kan gewijzigd worden door een addendum, met toestemming van alle partijen. De Vlaamse Regering keurt nu addendum 1 goed aan het brownfieldconvenant 116. Gentbrugge - Sidaplax. CAAAP treedt uit als actor uit het brownfieldconvenant, en Kerkstraat Land II treedt toe als actor tot het brownfieldconvenant. 

Toekenning strategische transformatiesteun Ineos nv

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 710.000 euro toe aan Ineos nv in Zwijndrecht. Ineos is een producent van petrochemische producten, gespecialiseerde chemicaliën en olieproducten. Het transformatieproject is bedoeld om Ineos in Zwijndrecht andere, nieuwe chemische bouwstenen te laten produceren, met hogere toegevoegde waarde dan de nu geproduceerde ethyleenglycol. 

 

Wetenschap

-

 

Innovatie

-

 

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.