Brexit: FIT lanceert vernieuwd meldpunt

Filter items
Nieuws
14 december 2017

Meldpunt

Flanders Investment and Trade (FIT) heeft een vernieuwd meldpunt voor de Brexit ontwikkeld.

De website bevat naast tips praktische informatie over douaneformaliteiten, btw en accijnzen, invoerrechten en oorsprongsregels incluis, alsook over wisselkoersschommelingen, normen, verpakkingen en vergunningen.

> Ga naar Brexit-meldpunt

Ondernemers kunnen ook nog steeds vragen stellen via brexit@fitagency.be

 

Export

Vlaanderen neemt 87,6 procent van de Belgische export naar de overzijde van het Kanaal op zich.

Naar waarde gaat het vooral om voertuigen, via de haven van Zeebrugge, farmaceutische producten en kunststoffen. De textielsector is het meest afhankelijk van de Britse markt, voor voertuigen, lucht- en ruimtevaart, voeding en dranken.

Van januari tot en met augustus kwam de Vlaamse UK-export uit op 18,26 miljard euro, een kleine daling met 0,24 procent.

Het land is de vierde exportpartner (8,63 pct van de uitvoer tot en met augustus). In 2016 klokte de Britse export af op 28 miljard euro.

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Mieke Houwen

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
0484 63 00 69

Contactgegevens

Lieven Top

Afdeling Strategie en Coördinatie
Adviseur
0477 36 02 78

Meer nieuws

 • Beslissingen Vlaamse Regering deze week | 3 februari 2023

  Beslissingen Vlaamse Regering deze week | 3 februari 2023

  3 februari 2023

  O.a. visienota ‘Naar een versterkte concurrentiekracht van de Europese Industrie’, compensatiesteun ondernemingen voor indirecte emissiekosten, financiering IOC-Unesco projectvoorstel 'Ocean Decade Capacity Development Facility' en voorontwerp van programmanota ter bevordering van de Vlaamse industriële energie- en klimaattransitie 2022-2025.

 • EU-nieuws deze week | 30 januari - 3 februari 2023

  3 februari 2023

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Krijgt jouw evenement het EU-voorzitterschapslabel?

  Krijgt jouw evenement het EU-voorzitterschapslabel?

  1 februari 2023

  Op 1 januari 2024 neemt België het Voorzitterschap op van de Raad van de Europese Unie. Een aantal publieksgerichte initiatieven of events kunnen het EU-voorzitterschapslabel toegekend krijgen en zo in de kijker worden geplaatst tijdens het voorzitterschap.

 • Europees partnerschap over duurzame blauwe economie gestart

  30 januari 2023

  Als derde in het rijtje van de partnerschappen met cofinanciering in Horizon Europe cluster 6, en na Biodiversa+ en Water4All, is nu het ‘Sustainable Blue Economy’ partnerschap (SBEP) vorige week in Rome van start gegaan.

 • Vlaanderen versoepelt energiesteun om bedrijven door crisis te loodsen

  Vlaanderen versoepelt energiesteun om bedrijven door crisis te loodsen

  27 januari 2023

  Bedrijven die geconfronteerd worden met stijgende energie-uitgaven als gevolg van de Oekraïnecrisis konden reeds energiesteun aanvragen voor het vierde kwartaal van 2022. Vandaag werd op voorstel van Vlaams minister van Economie Jo Brouns dit pakket uitgebreid voor het eerste kwartaal van 2023.