Catalisti: nieuwe speerpuntcluster voor chemie en kunststoffen

Filter items
Nieuws
19 december 2016

In Edegem is maandagavond Catalisti voorgesteld, een organisatie die voor innovatie in de chemie- en kunststoffensector moet zorgen. Het voegt een aantal organisaties samen. De Vlaamse regering verkoos het tot een van haar vijf 'speerpuntclusters'.

Vlaanderen kende in het verleden de competentiepoolen de Flanders Innovation hub for Sustainable Chemistry (FISCH) - en Flanders' PlasticVision (FPV). Die twee organisaties worden nu samengevoegd tot Catalisti.

Catalisti verenigt onder meer zo'n honderd bedrijven, instellingen als VITO en alle Vlaamse universiteiten en heeft als taak hen allemaal samen te brengen.

 

 

Minister Philippe Muyters:

"De ambitie is om de Vlaamse economie te vernieuwen en overheid, bedrijven en kennisinstellingen beter te doen samenwerken om innovatie te versnellen. Onze chemische industrie is zonder overdrijven wereldtop. We kunnen hier specialiseren, onze sterktes uitbouwen en zo onze toekomst verzekeren.

De cluster zal zich onder meer buigen over de uitdagingen van de toekomst - waaronder de klimaatopwarming en (afval)stoffenvalorisatie - en bekijken welke rol de sector daarin met gezamenlijke projecten kan spelen.

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.