Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (1 april 2021)

Filter items
Nieuws
1 april 2021

Vraag om uitleg over cybersecurity van ondernemingen naar aanleiding van de hack bij Microsoft Exchange / Vraag om uitleg over de kwetsbaarheid van Vlaamse bedrijven inzake cyberveiligheid

Bekijk het verslag

Vraag om uitleg over de oproep van economen tot hervormingen op het vlak van onderzoek, ontwikkeling en digitalisering / Vraag om uitleg over het digitale kompas van de Europese Unie

Bekijk het verslag

Gedachtewisseling over de aanpak van de coronacrisis en de steunmaatregelen voor bedrijven

De Vlaamse Regering nam verschillende maatregelen om de economische gevolgen van de coronacrisis te milderen door middel van steunmaatregelen voor de bedrijven. Ze nam ook maatregelen om de impact van de crisis op de arbeidsmarkt te temperen. De leden van de commissie wisselen hierover met minister Hilde Crevits van gedachten na de nieuwe beslissingen van het Overlegcomité. 

 

Bekijk hieronder het videoverslag.

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Raad gaat akkoord met programma eengemaakte markt 2021-2027

  19 april 2021

  Op 13 april heeft de Raad zijn standpunt in eerste lezing aangenomen over het Programma voor de Eengemaakte Markt (SMP – Single Market Programme). Volgens de Portugees minister van Economie en Digitale Transitie, Pedro Siza Vieira, “vormt de eengemaakte markt de ruggengraat van onze economie. Het nieuwe programma zorgt ervoor dat de markt goed zal functioneren voor zowel bedrijven als consumenten en zal duurzaam concurrentie­vermogen en groei in de hele EU blijven bevorderen.”

 • Smart Health: nieuw Vanguard Initiative pilootproject gelanceerd

  19 april 2021

  Op 14 april vond het kick-off event plaats van het Smart Health Vanguard Initiative pilootproject, georganiseerd door de drie coordinerende regio's: Vlaanderen, Oost-Nederland en Zuid-Nederland / Limburg. Het nieuwe pilotproject wil het potentieel van gepersonaliseerde geneeskunde realiseren door interregionale samenwerking te faciliteren. Regio's worden nu uitgenodigd om hun interesse in het pilootproject kenbaar te maken door contact op te nemen met de coördinatoren.

 • EU-nieuws deze week | 29 maart - 16 april 2021

  16 april 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Schriftelijke vragen deze week | week 15

  16 april 2021

  O.a. startende ondernemingen en rol lokale besturen bij circulaire economie.

 • Schriftelijke vragen deze week | week 14

  Schriftelijke vragen deze week | week 14

  13 april 2021

  O.a. uitkering Vlaams beschermingsmechanisme en overdracht familiale bedrijven.