Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (10 november 2022)

Gepubliceerd op 10 november 2022

Minister Brouns lichtte de Beleids- en Begrotingstoelichting (BBT) voor 2023 toe voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie (document onderaan te downloaden).

De minister stond stil bij de onzekerheid voor de economie en samenleving als gevolg van de oorlog in Oekraïne en stelde daarom vier actiedomeinen centraal. 

  1. Steun voor ondernemingen met hoge energiekosten;
  2. versnellen van de energietransitie;
  3. werk maken van meer strategische onafhankelijkheid; en
  4. ondersteunen van de competitiviteit door meer productiviteit en innovatie.

Met deze acties slaan we volgens de minister de brug naar sterke, duurzame kennisinstellingen en ondernemingen die op lange termijn bijdragen aan de werkgelegenheid en de welvaart in Vlaanderen.

Videoverslag hieronder te bekijken 

Dit kan je ook interesseren

28 september 2023

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 september 2023)

Minister Brouns besprak in de commissie de begrotingsuitvoering 2022 voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie en het rekeningenrapport van het Rekenhof. Daarnaast beantwoordde de minister een vraag om uitleg over INEOS en de waarborg.
17 november 2022

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (17 november 2022)

De leden van de commissie zetten de EWI-begrotingsbesprekingen voort. Ze bespraken samen met minister Jo Brouns het ontwerp van uitgavenbegroting 2023, en de verschillende beleids- en begrotingstoelichtingen voor zijn bevoegdheidsdomeinen.
25 juli 2022

'Speurgids 2022' nu beschikbaar

Met onze jaarlijkse Speurgids-publicatie gidsen we de lezer op een overzichtelijke manier doorheen de Vlaamse overheidsbudgetten voor zowel het economisch als het wetenschaps- en innovatiebeleid. 

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.