Commissieleden en minister bespreken vernietiging van omgevingsvergunning INEOS-kraker

Gepubliceerd op 24 augustus 2023

Eind juli vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen de omgevingsvergunning voor de nieuwe ethaankraker Project One die chemiereus Ineos wil bouwen in de haven van Antwerpen.

Naar aanleiding daarvan werden er ook vragen gesteld over de waarborg van 500 miljoen euro die werd verleend door het Vlaamse waarborgfonds Gigarant en over de verdere financiering van het project.

De leden van de commissie wisselden op donderdag 24 augustus met minister Jo Brouns van gedachten over de financiering van dit project.

De vergadering is hieronder opnieuw te bekijken.

Dit kan je ook interesseren

28 september 2023

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 september 2023)

Minister Brouns besprak in de commissie de begrotingsuitvoering 2022 voor het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie en het rekeningenrapport van het Rekenhof. Daarnaast beantwoordde de minister een vraag om uitleg over INEOS en de waarborg.
01 september 2023

Commissieleden en minister bespreken samen met Gigarant en PMV financiering INEOS-kraker

De leden van de commissie wisselden van gedachten met minister Brouns en Koen Schoors (voorzitter raad van bestuur Gigarant) en Filip Lacquet (groepsmanager bedrijfsfinanciering PMV) over de waarborg van 500 miljoen euro die werd verleend door het Vlaamse waarborgfonds Gigarant en over de verdere financiering van het Ineos-project.
06 mei 2024

Europese open wetenschapscloud (EOSC) en nationaal/regionaal open wetenschapsbeleid

Op 16 april 2024 vond in het Academiepaleis in Brussel het eerste Belgische open science tripartite evenement plaats. Het doel van het evenement was om de Belgische en Europese Open Science gemeenschap samen te brengen en best practices uit te wisselen op het gebied van Open Science en Open Data.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.