COVID-19: Vlaanderen investeert 2,5 miljoen euro in negen onderzoeksprojecten

Gepubliceerd op 22 mei 2020

Begin april lanceerde het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen een oproep voor onderzoek naar de pandemie. Iets meer dan een maand later werden negen projecten geselecteerd die samen 2,5 miljoen euro krijgen. Het gaat onder meer om onderzoeken rond de doodsoorzaak van COVID-19-patiënten en het voorspellen van komende pieken.

De lijst van negen projecten zijn onderaan deze pagina te downloaden.

Eén jaar lang kunnen de negen onderzoeksconsortia rekenen op  financiële ondersteuning om onderzoek uit te voeren in het kader van COVID-19. Het gaat hier over projecten met een urgent karakter, variërend van onderzoeken rond de doodsoorzaak van COVID-19-patiënten en het voorspellen van komende pieken tot het ontwikkelen van een mobiele app voor het voorkomen en beheersen van het virus.

 “Ik ben zeer verheugd om € 2,5 miljoen ter beschikking te kunnen stellen voor onderzoek naar COVID-19. Het FWO heeft deze oproep op zeer korte termijn uitgerold: op 11 april werd hij geopend, vandaag kunnen de projecten al aanvangen”, zegt Vlaams minister van Wetenschap en Innovatie Hilde Crevits.

(Bron: FWO-Vlaanderen - FWO kent € 2,5 miljoen toe aan onderzoek rond COVID-19)

Het FWO kent € 2,5 miljoen toe aan onderzoek rond COVID-19. Hier vind je de lijst met de negen toegekende projecten terughttps://t.co/t7sQ5q54yj https://t.co/xcdB12gDT3

— FWO (@FWOVlaanderen) May 22, 2020

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.