Drie miljoen euro voor versterking onderzoeksinfrastructuur hogescholen

Gepubliceerd op 08 juni 2022

Vlaanderen investeert 3 miljoen euro om de onderzoeksinfrastuctuur in de Vlaamse hogescholen te versterken. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) heeft hiervoor drie transitiethema's afgebakend die extra inspanningen vergen op het vlak van innovatie en ondernemerschap:

  • digitalisering,
  • duurzaamheid en
  • gezondheid.

De aanvragen van de hogescholen moeten in deze drie elementen kaderen. De investering past binnen het relanceplan "Vlaamse Veerkracht". 

Jo Brouns, minister van Innovatie: 'Onze hogescholen zijn een onmisbare spilfiguur om innovatie over te brengen naar bestaande en nieuwe bedrijven. Ze verankeren zich in de lokale economie en brengen een positieve impact teweeg voor iedereen errond. Elke euro die we hierin investeren, verdienen we dubbel en dik terug in de levensstandaard van onze volledige maatschappij,’

>> Naar de website van VLAIO

Dit kan je ook interesseren

31 januari 2023

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (26 januari 2023)

Gedachtewisseling over innovatiesteun in het kader van Vlaamse Veerkracht en vragen om uitleg over leegstand van winkelpanden verbetertrajecten met betrekking tot cybersecurity.
01 december 2022

49 miljoen euro voor internationale onderzoeksinfrastructuur

Met het bedrag kan het FWO de Vlaamse deelname aan 14 internationale infrastructuurprojecten financieren.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.