Europa noemt “Programma voor Innovatieve Overheidsopdrachten” een voorbeeld voor andere regio’s en federale overheid

Filter items
Nieuws
3 december 2018
De PIO-stand tijdens de recente Trefdag waar ze haar 31 digitale projecten presenteerde.

In een recente Europese benchmarkstudie haalt België een vierde plaats met zijn beleid voor ‘aankopen van innovatie’. Daarmee komt ze net na Finland, Oostenrijk en Nederland.

Deze vierde plaats is vooral te danken aan het Vlaamse “Programma voor Innovatieve Overheidsopdrachten” (PIO).

De Europese Commissie haalt in het rapport PIO als te volgen voorbeeld aan voor de andere Belgische regio’s en federale overheid.   

“Goede praktijk en voorbeeld”

De Europese Commissie, die de opdracht gaf tot de vergelijkende analyse,  verwijst in de Belgische ‘Country Fact Sheet’ (deze is onderaan deze pagina te downloaden) naar PIO als belangrijkste sterkte en een ‘goede praktijk’ en voorbeeld voor de andere Belgische regio’s en federale overheid.

Vlaamse Regering

Het rapport stelt verder dat de Vlaamse Regering een geavanceerd beleid en regelgevend kader heeft voor de aankoop van innovatie.

Het PIO beschrijven ze als een goed opgebouwd en volledig programma  waarin zowel financiering van de aankoop van innovatie is voorzien als begeleiding van aanbestedende overheden en kennisopbouw rond innovatieve overheidsopdrachten.

 

Bijkomende informatie

De Europese Commissie nodigt alle stakeholders uit om het rapport door te nemen en eventuele bijkomende informatie aan te melden. 

Deelnemen aan deze online consultatie kan via: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/online-consultation-benchmarking-national-innovation-procurement-policy-frameworks

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)
Projectleider
0477 40 29 46