European Digital Innovation Hubs: Vlaamse preselectie

Filter items
Nieuws
24 juni 2020

Digitale transformatie

In het nieuwe Digital Europe Programme (DEP) voor de toekomstige Europese meerjarenbegroting  staat het netwerk aan European Digital Innovation Hubs (EDIH) centraal.

Een EDIH is een (groep van) organisatie(s) die bedrijven, voornamelijk KMO's, en/of de publieke sector ondersteunen in hun digitale transformatie.

Het moet de digitale transformatie van bedrijven en andere organisaties versnellen door minstens volgende diensten aan te bieden:            

  • Testen voor het investeren;
  • Vaardigheden en training;
  • Ondersteuning om investering te vinden;
  • Innovatie ecosysteem uitbouwen en netwerken.

Elke European Digital Innovation Hub heeft daarbij een bepaalde focus gelinkt aan de drie sleuteltechnologieƫn van het DEP (supercomputing, AI en cybersecurity).

Preselectie

De zoektocht naar geschikte kandidaten voor de European Digital Innovation Hubs verloopt via een Vlaamse preselectie. Deze is nu geopend. Deadline voor het indienen van kandidaturen is 31 augustus 2020. De Hubs moeten daarbij ook vraag en aanbod bij elkaar brengen en zo het Vlaamse en Europese ecosysteem versterken.

Informatie over de Vlaamse preselectie en de Europese selectieprocedure binnen het Digital Europe Programme kun je onderaan deze pagina downloaden.

Alle vragen over de selectieprocedure kunnen gestuurd worden naar EDIH@vlaanderen.be

Infosessie

Op vrijdag 3 juli organiseerden we een online infomoment voor kandidaat-indieners. Tijdens dit moment gingen we dieper in op de Vlaamse preselectie, de selectiecriteria, wat u moet opleveren om deel te nemen en de selectie op Europees niveau.

>> Bekijk het infomoment hier opnieuw 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Simon Verschaeren

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
0475 70 13 74

Wouter Flama

Afdeling Strategie en Coƶrdinatie
Jurist - Beleidsmedewerker
0498 796 301