Europese Chips Act: consultatie Europese Commissie

Gepubliceerd op 24 februari 2022

De Europese Commissie publiceerde op 8 februari 2022 de EU Chips Act. Deze wet maakt deel uit van de strategie van de EU inzake open strategische autonomie en heeft tevens tot doel het Europese ecosysteem van halfgeleiders te versterken en verder uit te breiden.

De Europese Commissie (DG Grow) heeft een consultatie gelanceerd m.b.t. de Europese Chips Act die gericht is op organisaties die actief zijn in de waardeketen voor halfgeleiders, eindproducten leveren die micro-elektronische componenten bevatten, of verpakte eindproducten kopen.

De uiterste datum voor het beantwoorden van de consultatie is 20 maart 2022.

Indien uw organisatie beslist om de bevraging in te vullen, en indien u dit mogelijk acht, zou het zeer nuttig zijn indien we als departement (deels) inzicht krijgen in de ingevulde bevraging. Dit kan ons helpen bij de verdere Vlaamse en Belgische standpuntbepaling ten aanzien van dit dossier.

>> Naar de consultatie

 

Barbara Cattoor
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

12 februari 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (9 februari 2024)

O.a. instap in project en kapitaalverhoging imec EU pilot line nv en wijziging decreet met ad-hocwaarborgen voor ondernemingen en waarborgen voor financieringsfondsen en kredietportefeuilles
21 januari 2024

Informele Raad Industrie en Interne Markt in Genk: belangrijk momentum voor Europese industrie

Op 8 en 9 februari wordt in Genk de informele bijeenkomst van de ministers voor Concurrentievermogen georganiseerd. Tijdens dit tweedaagse evenement reflecteren de ministers en hun delegaties over de toekomst van de interne markt en de Europese industrie.
07 juli 2023

Vlaamse overheid en imec ondertekenen Letter of Intent voor de uitbouw van imec’s cleanroom

De Vlaamse Regering heeft vandaag een Letter of Intent (LOI) ondertekend met imec, het Vlaamse onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie. Met de overeenkomst drukt de Vlaamse Regering haar engagement uit om te investeren in de verdere uitbouw van de cleanroom van imec. Het investeringsbedrag, dat maximum 750 miljoen euro zal bedragen, wordt gekoppeld aan de Europese Chips Act ambitie om pilootlijnen te steunen onder het Chips for Europe initiatief.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.