Europese ministers vergaderen over chipwet en ondersteuning jonge onderzoekers in tijden van crisis

Filter items
Nieuws
13 juni 2022

Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni vergaderde de Raad Concurrentievermogen (luiken Industrie/Interne Markt/Onderzoek/Ruimtevaart) te Luxemburg.

Het Franse Voorzitterschap van de Raad van de EU presenteerde een voortgangsverslag over de werkzaamheden van de Raad in het dossier van de Europese chipwet. Vervolgens volgde een gedachtewisseling onder de Europese Ministers van Industrie over de Europese chipwet.

De Europese Ministers hielden ook een oriëntatiedebat over het versterken van de veerkracht van Europese strategische industriële ecosystemen.

Tijdens de Raad Onderzoek op 10 juni hielden de Europese Ministers van Onderzoek een oriëntatiedebat over de ondersteuning van jonge onderzoekers in tijden van crisis.

Tegelijk werden ook conclusies van de Raad aangenomen over

 1. Europese missies,
 2. waarden en principes voor internationale samenwerking in O&I,
 3. onderzoeksbeoordeling en de uitvoering van open wetenschap.

>> Voor meer informatie kan u terecht op de website van de Raad

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Karoline Van den Brande

Afdeling Strategie en Coördinatie
Adviseur
0475 62 20 87

Meer nieuws

 • EU-nieuws deze week | 20 - 24 juni 2022

  24 juni 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Gedachtewisseling over het VARIO-advies 'Visie op een goede beleidsmix tussen vrije en thematische steun voor O&O in Vlaanderen'

  23 juni 2022

  Sprekers zijn Dirk Van Dyck (plaatsvervangend voorzitter VARIO), Danielle Raspoet (directeur VARIO), Veerle Linseele (senior beleidsadviseur VARIO) en Jo Brouns (Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw)

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (17 juni 2022)

  17 juni 2022

  O.a. voordracht onafhankelijke bestuurders PMV.

 • EU-nieuws deze week | 13 - 17 juni 2022

  17 juni 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Brexit-steunmaatregelen: formeel kader goedgekeurd voor steun aan getroffen bedrijven

  Brexit-steunmaatregelen: formeel kader goedgekeurd voor steun aan getroffen bedrijven

  13 juni 2022

  De Vlaamse Regering heeft een kader klaar voor de ondersteuning van bedrijven die getroffen zijn door de Brexit, het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Vlaanderen heeft recht op 223 miljoen euro uit de Brexit Adjustment Reserve, een fonds opgericht door de Europese Unie om de impact van Brexit te verlichten. Het vastgelegde kader bepaalt nu hoe deze middelen verdeeld mogen worden en welke ondernemingen er recht op hebben. Het is nu ook mogelijk om kosten die in het verleden gemaakt zijn te vergoeden.