Europese ministers vergaderen over chipwet en ondersteuning jonge onderzoekers in tijden van crisis

Gepubliceerd op 13 juni 2022

Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni vergaderde de Raad Concurrentievermogen (luiken Industrie/Interne Markt/Onderzoek/Ruimtevaart) te Luxemburg.

Het Franse Voorzitterschap van de Raad van de EU presenteerde een voortgangsverslag over de werkzaamheden van de Raad in het dossier van de Europese chipwet. Vervolgens volgde een gedachtewisseling onder de Europese Ministers van Industrie over de Europese chipwet.

De Europese Ministers hielden ook een oriëntatiedebat over het versterken van de veerkracht van Europese strategische industriële ecosystemen.

Tijdens de Raad Onderzoek op 10 juni hielden de Europese Ministers van Onderzoek een oriëntatiedebat over de ondersteuning van jonge onderzoekers in tijden van crisis.

Tegelijk werden ook conclusies van de Raad aangenomen over

  1. Europese missies,
  2. waarden en principes voor internationale samenwerking in O&I,
  3. onderzoeksbeoordeling en de uitvoering van open wetenschap.

>> Voor meer informatie kan u terecht op de website van de Raad

Karoline Van den Brande
Adviseur
Afdeling Strategie en Coördinatie

Dit kan je ook interesseren

12 februari 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (9 februari 2024)

O.a. instap in project en kapitaalverhoging imec EU pilot line nv en wijziging decreet met ad-hocwaarborgen voor ondernemingen en waarborgen voor financieringsfondsen en kredietportefeuilles
21 januari 2024

Informele Raad Industrie en Interne Markt in Genk: belangrijk momentum voor Europese industrie

Op 8 en 9 februari wordt in Genk de informele bijeenkomst van de ministers voor Concurrentievermogen georganiseerd. Tijdens dit tweedaagse evenement reflecteren de ministers en hun delegaties over de toekomst van de interne markt en de Europese industrie.
07 juli 2023

Vlaamse overheid en imec ondertekenen Letter of Intent voor de uitbouw van imec’s cleanroom

De Vlaamse Regering heeft vandaag een Letter of Intent (LOI) ondertekend met imec, het Vlaamse onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie. Met de overeenkomst drukt de Vlaamse Regering haar engagement uit om te investeren in de verdere uitbouw van de cleanroom van imec. Het investeringsbedrag, dat maximum 750 miljoen euro zal bedragen, wordt gekoppeld aan de Europese Chips Act ambitie om pilootlijnen te steunen onder het Chips for Europe initiatief.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.