Gepersonaliseerde geneeskunde in 2030

Filter items
Nieuws
1 oktober 2019

2030

Het Internationale Consortium voor Gepersonaliseerde Geneeskunde (ICPerMed) heeft een visie ontwikkeld over wat de invloed van gepersonaliseerde behandelingsmodaliteiten op de volgende generatie van geneeskunde tegen 2030 zal zijn. (Document onderaan deze pagina te downloaden.) 

Algemene conlusie: het individu zal hierin centraal staan en dit zal leiden tot een verhoogde efficiëntie en economische waarde terwijl de gelijkwaardige toegang tot de beste mogelijke zorgen voor elke burger gevrijwaard blijft.

Deze visie is tot stand gekomen door de consulatie van Europese en Internationale experts over het volledige spectrum van relevante sectoren en professionele achtergronden.

ICPerMed (het Internationale Consortium voor Gepersonaliseerde Geneeskunde) wil een platform bieden waar onderzoeks-, financierings-, en implementatie mogelijkheden van gepersonaliseerde geneeskunde gedeeld en besproken kunnen worden.

SAPHIRe

Net zoals ICPerMed is de focus van het SAPHIRe project, gecoördineerd door het departement EWI, het faciliteren van de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde. SAPHIRe legt de nadruk op de rol die regio’s spelen binnen deze transitie van de gezondheidzorg.

 
BijlageGrootte
The ICPerMEd vision for 2030687.64 KB

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • EU-nieuws deze week | 7 - 11 oktober 2019

  11 oktober 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Gezocht: wetenschappers om Unesco-projectvoorstellen te evalueren

  Gezocht: wetenschappers om Unesco-projectvoorstellen te evalueren

  7 oktober 2019

  UNESCO ontwikkelde in de periode juni – september 2019 13 nieuwe projectvoorstellen voor mogelijke financiering door het FUST. We zoeken nu geïnteresseerde wetenschappers om een of meerdere projectvoorstellen te evalueren.

 • Hilde Crevits nieuwe minister voor Economie, Wetenschap en Innovatie

  4 oktober 2019

  De leden van de nieuwe Vlaamse Regering hebben woensdag de eed afgelegd in het Vlaams Parlement. Hilde Crevits wordt viceminister-president en bevoegd voor o.a. Economie, Wetenschap en Innovatie.

 • Vlaams Indicatorenboek 2019

  Vlaams Indicatorenboek 2019 nu beschikbaar

  3 oktober 2019

  Het Vlaams Indicatorenboek bevat beleidsindicatoren die de ontwikkeling van het Vlaams potentieel inzake wetenschap, technologie en innovatie in kaart brengen. Sinds 1999 wordt om de twee jaar een Indicatorenboek uitgegeven onder de coördinatie van het interuniversitair Expertisecentrum Onderzoek en Ontwikkelingsmonitoring (ECOOM)

 • EU-nieuws deze week | 23 - 27 september 2019

  30 september 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.