Het logo EU Voorzitterschap is gekend

Gepubliceerd op 04 november 2009

Het trio

Premier Herman Van Rompuy heeft in Brussel samen met zijn Spaanse en Hongaarse collega's José Luis Rodriguez Zapatero en Gordon Bajnai het gemeenschappelijke logo voorgesteld van hun trio-voorzitterschap van de Europese Unie vanaf januari 2010.

Spanje, België en Hongarije nemen respectievelijk elk 6 maanden het EU-voorzitterschap op vanaf januari 2010. België zal dus zowel nationaal (tussen de federale en gefedereerde overheden) als internationaal (met Spanje en Hongarije) goede afspraken moeten maken.

Het logo

Het gemeenschappelijke logo dat de drie landen voorgesteld hebben, staat symbool voor de nauwe samenwerking. Twee verbonden letters ('e' en 'u') weerspiegelen solidariteit en een harmonieuze band, zo luidt het. De cursieve, als het ware handgeschreven, letters moeten alle Europese burgers uitnodigen om zich het Europese project eigen te maken.

De drie versies van het logo hebben de kleuren van de nationale vlag van Spanje, België en Hongarije, maar de toevoeging van het woord 'trio' in superscript verwijst naar de eenheid.

Het logo is ontworpen door de Belg Antoine Durieux. De 23-jarige student van het Institut Saint-Luc Ecole Supérieure des Arts in Brussel won de ontwerpwedstrijd voor jonge designers die in de drie landen georganiseerd werd. Een internationale jury koos zijn logo uit meer dan 300 inzendingen.

Meer info

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.