Het logo EU Voorzitterschap is gekend

Filter items
Nieuws
4 november 2009

Het trio

Premier Herman Van Rompuy heeft in Brussel samen met zijn Spaanse en Hongaarse collega's José Luis Rodriguez Zapatero en Gordon Bajnai het gemeenschappelijke logo voorgesteld van hun trio-voorzitterschap van de Europese Unie vanaf januari 2010.

Spanje, België en Hongarije nemen respectievelijk elk 6 maanden het EU-voorzitterschap op vanaf januari 2010. België zal dus zowel nationaal (tussen de federale en gefedereerde overheden) als internationaal (met Spanje en Hongarije) goede afspraken moeten maken.

Het logo

Het gemeenschappelijke logo dat de drie landen voorgesteld hebben, staat symbool voor de nauwe samenwerking. Twee verbonden letters ('e' en 'u') weerspiegelen solidariteit en een harmonieuze band, zo luidt het. De cursieve, als het ware handgeschreven, letters moeten alle Europese burgers uitnodigen om zich het Europese project eigen te maken.

De drie versies van het logo hebben de kleuren van de nationale vlag van Spanje, België en Hongarije, maar de toevoeging van het woord 'trio' in superscript verwijst naar de eenheid.

Het logo is ontworpen door de Belg Antoine Durieux. De 23-jarige student van het Institut Saint-Luc Ecole Supérieure des Arts in Brussel won de ontwerpwedstrijd voor jonge designers die in de drie landen georganiseerd werd. Een internationale jury koos zijn logo uit meer dan 300 inzendingen.

Meer info

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets