Imec opent meest geavanceerde chiponderzoekslab ter wereld

Filter items
Nieuws
11 maart 2016

Cleanroom imecNieuwe clean room

Imec opende vrijdag 11 maart 2016 een gloednieuw hightech lab van meer dan 4000m2 voor onderzoek naar de toekomstige generaties chiptechnologieën. De bouw van de nieuwe clean room startte in het voorjaar 2014. De totale oppervlakte bedraagt 20 000 m². 

Investering

Voor de realisatie van de nieuwe clean room werd er in 2012 een financieel plan opgemaakt. Het plan omvat een investering van 1 miljard euro voor het gebouw, apparatuur en faciliteiten. Voor de bouw van de nieuwe clean room werd een eenmaligesteun van 100 miljoen euro van de Vlaamse overheid voorzien. De resterende bijdrage wordt ingebracht vanuit de privé-sector en Europese programma’s. Het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) stond in voor de inbreng van de Vlaamse overheid en de opvolging van het dossier.

State-of-the-art

Dankzij dit ultra-moderne laboratorium kan imec samen met zijn wereldwijde partners verder onderzoek verrichten naar nieuwe technologieën om microchips nog krachtiger, performanter, kleiner en energiezuiniger te maken, en dit met de meest geavanceerde chipproductieapparatuur. DIt onderzoek is cruciaal in de verdere evolutie naar een ‘internet of everything’, naar een duurzame digitale toekomst.

(Bron: Persbericht imec: imec opent meest geavanceerde chiponderzoekslab ter wereld)

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.