Impact energiecrisis op Vlaamse economie en arbeidsmarkt

Gepubliceerd op 16 september 2022

Door de torenhoge energieprijzen komen Vlaamse bedrijven in financiële moeilijkheden. Sommige bedrijven lieten weten de productie tijdelijk terug te schroeven, andere stelden dat ze zullen moeten sluiten als er geen beterschap komt. Een en ander heeft ook verstrekkende gevolgen voor de Vlaamse economie en arbeidsmarkt.

De leden van de commissie hielden in dit verband een hoorzitting met Hans Maertens van Voka, met Danny Van Assche van UNIZO, met Ingrid Lieten van Verso, met Lode Ceyssens en Hanne Leirs van de Boerenbond, met Ann Vermorgen van het ACV, met Philippe Diepvents van het ABVV, en met Gert Truyens en John Hallaert van het ACLVB.

Deze uiteenzetting start hieronder vanaf 1u36min 40sec.

Daarna wisselden ze hierover van gedachten met minister Jo Brouns (vanaf 3u05min 40 sec.). 

Videoverslag

Dit kan je ook interesseren

26 april 2024

EU-nieuws deze week | 22 - 26 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.