Innovatieve overheidsopdrachten op toerental

Filter items
Nieuws
19 maart 2018

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) komt op toerental. Op dit ogenblik begeleiden we een 30-tal innovatieve overheidsprojecten (bekijk ze hier), is de derde en voorlopig laatste oproep opengesteld (deadline 15 juni), organiseren we marktconsultatie en bootcamp en zijn enkele opdrachten in de markt gezet.  

Wens je op de hoogte te blijven van alle toekomstige activiteiten van innovatieve overheidsopdrachten? Schrijf je dan via onderstaande knop in op de PIO-nieuwsbrief.

 

Hieronder alvast een overzicht van alle huidige activiteiten.

Infosessie derde oproep

Vorige week organiseerden we een infosessie voor de derde oproep "Programma Innovatieve Overheidsopdrachten". Niet alleen werd ingegaan op de algemene procedure, maar lichtten Digipolis en VDAB ook hun PIO-project toe. Interessant om te zien hoe concreet met een PIO-project aan de slag wordt gegaan.

Presentaties hieronder te downloaden. Volledig programma hier te bekijken.

 

Marktconsultatie - 'Quickscan Organisaties'

Voor het project ‘Quickscan Organisaties’ nodigen we bedrijven en onderzoeksgroepen uit met ervaring en kennis over ETL software, data integration, analytics software, data science, Artificial Intelligence Solution, Artificial Intelligence Libraries om deel te nemen aan een marktconsultatie.

>> Alle info via deze link

 

Bekendmaking opdrachten - 'Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen (OCAPI)'

In het kader van het project 'Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen', beogen Digipolis en V-ICT-OR in partnerschap met het PIO op korte termijn de ontwikkeling van vijf platformcomponenten.

>> Alle info via deze link

 

Bootcamp - 'Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen (OCAPI)' bij Digipolis, 27 maart (OCAPI, ACPaaS en 'buy from startups' aankooptraject)

Digipolis en V-ICT-OR zoeken sterke en creatieve partners met frisse ideeën om samen innovatieve en duurzame oplossingen uit te dokteren voor vijf specifieke OCAPI challenges. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 22 maart aanmelden.

>> Alle info via deze link

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)
Projectleider
02 553 42 87

Meer nieuws

 • Toekomst Europese Onderzoeksruimte

  Toekomst Europese Onderzoeksruimte

  16 september 2019

  ‘Op 12 en 13 september 2019 vergaderde de ambtelijke top van de Europese landen die de Europese Onderzoeksruimte (ERA) vorm geven samen met de Europese Commissie te Leuven over het thema ‘From Education and Research to Innovation: What future for the European Research Area (ERA)?’

 • EU-nieuws deze week |

  EU-nieuws deze week | 9 - 13 september 2019

  16 september 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • 18 nieuwe projecten geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector

  12 september 2019

  Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) heeft de lijst van 18 nieuwe projecten bekendgemaakt die zijn geselecteerd voor ‘slimme innovatie’ in de Vlaamse publieke sector. Met het programma – waarvoor Minister Muyters jaarlijks 5 miljoen euro per jaar vrijmaakt - probeert de Vlaamse overheid overheidsopdrachten meer in te zetten voor innovatie. "Opvallend is de sterke deelname vanuit lokale publieke organisaties zoals steden, gemeenten, provincies en intercommunales."

 • Topambtenaren Europese lidstaten en Commissie reflecteren over toekomst Europese Onderzoeksruimte te Leuven

  9 september 2019

  Het Departement EWI is op donderdag en vrijdag 12 en 13 september te Leuven samen met Belspo inhoudelijk en organisatorisch gastheer van de 10de Research Policy Group (RPG)-meeting. De RPG is een informeel treffen van de leidend ambtenaren van de Europese lidstaten en geassocieerde landen verantwoordelijk voor onderzoek en de top van de Europese Commissie. Op de agenda staat de toekomst van de European Research Area (ERA).

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (6 september 2019)

  6 september 2019

  O.a. uitbreiding lijst structuuronderdelen duaal en standaardtrajecten secundair onderwijs.