Innovatieve overheidsopdrachten op toerental

Filter items
Nieuws
19 maart 2018

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) komt op toerental. Op dit ogenblik begeleiden we een 30-tal innovatieve overheidsprojecten (bekijk ze hier), is de derde en voorlopig laatste oproep opengesteld (deadline 15 juni), organiseren we marktconsultatie en bootcamp en zijn enkele opdrachten in de markt gezet.  

Wens je op de hoogte te blijven van alle toekomstige activiteiten van innovatieve overheidsopdrachten? Schrijf je dan via onderstaande knop in op de PIO-nieuwsbrief.

 

Hieronder alvast een overzicht van alle huidige activiteiten.

Infosessie derde oproep

Vorige week organiseerden we een infosessie voor de derde oproep "Programma Innovatieve Overheidsopdrachten". Niet alleen werd ingegaan op de algemene procedure, maar lichtten Digipolis en VDAB ook hun PIO-project toe. Interessant om te zien hoe concreet met een PIO-project aan de slag wordt gegaan.

Presentaties hieronder te downloaden. Volledig programma hier te bekijken.

 

Marktconsultatie - 'Quickscan Organisaties'

Voor het project ‘Quickscan Organisaties’ nodigen we bedrijven en onderzoeksgroepen uit met ervaring en kennis over ETL software, data integration, analytics software, data science, Artificial Intelligence Solution, Artificial Intelligence Libraries om deel te nemen aan een marktconsultatie.

>> Alle info via deze link

 

Bekendmaking opdrachten - 'Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen (OCAPI)'

In het kader van het project 'Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen', beogen Digipolis en V-ICT-OR in partnerschap met het PIO op korte termijn de ontwikkeling van vijf platformcomponenten.

>> Alle info via deze link

 

Bootcamp - 'Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen (OCAPI)' bij Digipolis, 27 maart (OCAPI, ACPaaS en 'buy from startups' aankooptraject)

Digipolis en V-ICT-OR zoeken sterke en creatieve partners met frisse ideeën om samen innovatieve en duurzame oplossingen uit te dokteren voor vijf specifieke OCAPI challenges. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 22 maart aanmelden.

>> Alle info via deze link

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)
Projectleider
02 553 42 87

Meer nieuws

 • Vlaamse Regering beslist voor 130 miljoen euro bijkomende investeringen in O&O in 2019

  17 april 2019

  Net voor de paasvakantie, op vrijdag 5 april, besliste de Vlaamse Regering voor 130 miljoen euro bijkomende investeringen in O&O in 2019.  

 • EU-nieuws deze week 2

  EU-nieuws deze week | 8 - 19 april 2019

  16 april 2019

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Gepersonaliseerde geneeskunde: meld ons bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen

  Gepersonaliseerde geneeskunde: meld ons bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen

  15 april 2019

  SAPHIRe, een Europees project geleid door het Departement EWI, wil de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde faciliteren door de expertise van verschillende Europese regio’s te bundelen en interregionale samenwerkingen te bewerkstelligen. Hiervoor zijn we op zoek naar reeds bestaande voorbeelden en aanbevolen werkwijzen.

 • 40 miljoen euro bijkomende middelen voor fundamenteel onderzoek via de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met FWO 2019-2013

  40 miljoen euro bijkomende middelen voor fundamenteel onderzoek via de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met FWO 2019-2013

  5 april 2019

  De Vlaamse Regering keurt het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst goed voor de periode 2019-2023 met het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO). Het FWO is een Stichting van Openbaar Nut die het fundamenteel onderzoek in Vlaanderen ondersteunt op basis van interuniversitaire competitie.

 • Internet of Water beschermt Vlaanderen tegen waterrisico's

  Internet of Water beschermt Vlaanderen tegen waterrisico's

  5 april 2019

  De Vlaamse Regering maakt 9 miljoen euro vrij voor de uitrol van het Internet Of Water, een intelligent waterbeheersysteem dat de waterkwaliteit en – kwantiteit permanent en in real time kan opvolgen. Meer dan 2500 sensoren zullen in Vlaanderen geïnstalleerd worden en data aanleveren aan de zelflerende software.