Innovatieve overheidsopdrachten op toerental

Filter items
Nieuws
19 maart 2018

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) komt op toerental. Op dit ogenblik begeleiden we een 30-tal innovatieve overheidsprojecten (bekijk ze hier), is de derde en voorlopig laatste oproep opengesteld (deadline 15 juni), organiseren we marktconsultatie en bootcamp en zijn enkele opdrachten in de markt gezet.  

Wens je op de hoogte te blijven van alle toekomstige activiteiten van innovatieve overheidsopdrachten? Schrijf je dan via onderstaande knop in op de PIO-nieuwsbrief.

 

Hieronder alvast een overzicht van alle huidige activiteiten.

Infosessie derde oproep

Vorige week organiseerden we een infosessie voor de derde oproep "Programma Innovatieve Overheidsopdrachten". Niet alleen werd ingegaan op de algemene procedure, maar lichtten Digipolis en VDAB ook hun PIO-project toe. Interessant om te zien hoe concreet met een PIO-project aan de slag wordt gegaan.

Presentaties hieronder te downloaden. Volledig programma hier te bekijken.

 

Marktconsultatie - 'Quickscan Organisaties'

Voor het project ‘Quickscan Organisaties’ nodigen we bedrijven en onderzoeksgroepen uit met ervaring en kennis over ETL software, data integration, analytics software, data science, Artificial Intelligence Solution, Artificial Intelligence Libraries om deel te nemen aan een marktconsultatie.

>> Alle info via deze link

 

Bekendmaking opdrachten - 'Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen (OCAPI)'

In het kader van het project 'Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen', beogen Digipolis en V-ICT-OR in partnerschap met het PIO op korte termijn de ontwikkeling van vijf platformcomponenten.

>> Alle info via deze link

 

Bootcamp - 'Geïntegreerd Smart City Operating System voor Vlaanderen (OCAPI)' bij Digipolis, 27 maart (OCAPI, ACPaaS en 'buy from startups' aankooptraject)

Digipolis en V-ICT-OR zoeken sterke en creatieve partners met frisse ideeën om samen innovatieve en duurzame oplossingen uit te dokteren voor vijf specifieke OCAPI challenges. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 22 maart aanmelden.

>> Alle info via deze link

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Veerle Lories

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)
Projectleider
02 553 42 87

Meer nieuws

 • Artificiële Intelligentie, meer dan een hype?

  24 juni 2019

  Op 22 mei organiseerden we samen met VLEVA en de Europese Commissie het event "Science meets Regions: artificiële intelligentie, meer dan een hype?". Vragen die beantwoord werden: Hoe ver staan we in Vlaanderen op het vlak van artificiële intelligentie? En welke impact heeft deze technologie op onze samenleving? Zijn de opportuniteiten groter dan de risico’s die eraan verbonden zijn? Wat zijn de verschillende overheden van plan om op deze evolutie aan te sluiten? Video- en schriftelijk verslag van deze dag zijn vanaf nu beschikbaar. 

 • Wereld microbioom dag 2019

  Wereld microbioom dag 2019

  24 juni 2019

  Op 27 juni 2019 vindt de tweede editie van de wereld microbioom dag plaats. De wereld microbioom dag heeft als doel om de invloed van het microbioom op mensen, dieren, en onze omgeving in de verf te zetten. 

 • Europese staats- en regeringsleiders bereiken akkoord over kernprioriteiten voor 2019-2024

  24 juni 2019

  Tijdens de Europese Top van 20 en 21 juni werd de nieuwe strategische agenda voor 2019-2024 overeengekomen. De "nieuwe strategische agenda 2019-2024" bevat de prioritaire werkgebieden waarop de Europese Raad zich zal richten en zal als richtsnoer dienen voor de werkprogramma's van de andere EU-instellingen. Op deze manier wil de Unie de wereld mee vorm geven, maar ook de belangen van de eigen burgers, bedrijven en samenleving behartigen.

 • Schriftelijke vragen deze week |week 25

  Schriftelijke vragen deze week | week 25

  20 juni 2019

  O.a. externe onderzoeksopdrachten voor de Vlaamse overheid, stand van zaken 'vereenvoudigde innovatiesteun' en nieuwe financiering 'dienstverlening hogescholen aan bedrijven'.
   

 • European Innovation Scoreboard 2019 en Regional Innovation Scoreboard 2019

  17 juni 2019

  De Europese Commissie publiceerde gisteren de European Innovation Scoreboard. België stijgt in deze rangschikking zes plaatsen ten opzichte van vorig jaar. Ook verscheen gisteren de Regional Innovation Scoreboard, waarbij de innovatieprestaties van de Europese regio's worden beoordeeld op 18 van de 27 indicatoren van het European Innovation Scoreboard. Hoe Vlaanderen het in deze ranking doet lees je na de link.