Johan Hanssens nieuwe Secretaris-generaal departement EWI

Filter items
Nieuws
1 december 2015

Johan Hanssens nieuwe Secretaris-generaal departement EWIVanaf vandaag neemt Johan Hanssens de rol van Secretaris-generaal bij het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) waar. Hij volgt hiermee Dirk Van Melkebeke op die met pensioen gaat.

Johan Hanssens, 45 jaar, was eerder (adjunct-)kabinetschef bij o.a. voormalig minister van Economie Patricia  Ceysens en bij huidig Vlaams viceminister-president Annemie Turtelboom waar hij bevoegd was voor economie, innovatie, werk en internationaal Vlaanderen. Hij is licentiaat in de economische wetenschappen en licentiaat in de rechten.

Na de rekrutering-, selectie- en assessmentsprocedure besliste de Vlaamse Regering op 27 november om Johan Hanssens aan te stellen als nieuwe Secretaris-generaal van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) vanaf 1 december.

Ondernemen, innoveren en internationaliseren

Johan Hanssens ziet een belangrijke rol weggelegd voor zijn departement.

“Bij innovatie gedreven economieën zoals de Vlaamse economie zijn er drie processen essentieel en bepalend voor het concurrentievermogen: de processen van ondernemen, innoveren en internationaliseren. Met het departement Economie, Wetenschap en Innovatie zullen we die processen maximaal ondersteunen. ”

De nieuwe Secretaris-generaal onderstreept hiermee het belang van instituties.

“Slagkrachtige instituties zijn cruciaal voor het concurrentievermogen van een regio. Met zijn allen zullen wij vanuit het departement er toe bijdragen de tandwielen van het Vlaamse eco-innovatiesysteem vlot te laten draaien. Zodat onderzoekers kunnen excelleren en ondernemingen en maatschappelijke organisaties kunnen valoriseren. Met als doel economische groei en jobcreatie in Vlaanderen.”

Dossierkennis

 “Ik neem mijn nieuwe uitdaging op, voortbouwend op de grote dossierkennis en expertise die binnen het departement aanwezig is. Er is de laatste jaren sterk geïnvesteerd in het efficiënt en transparant maken van het departement. Waarvoor ik mijn voorganger alleen maar dankbaar kan zijn,” besluit Secretaris-generaal Johan Hanssens.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Emmelie Tindemans

Staf
Communicatieverantwoordelijke
0499 865 379