Meer samenwerking Vlaanderen en Nederland

Filter items
Nieuws
8 oktober 2013

Meer samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland

De regeringen van Vlaanderen en Nederland hebben afgesproken om intensiever samen te werken op het gebied van innovatie en van logistiek en transport, samen met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere overheden.

  • Zo zal er vaker samen worden opgetrokken op het terrein van hightech, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het Vlaams-Nederlandse R&D innovatiecentrum Holst in Eindhoven en door met een gezamenlijke lange termijn visie te komen.
  • Peeters en Rutte zijn enthousiast over de toenemende samenwerking tussen de Vlaamse en Nederlandse chemiesector langs het Kanaal Gent-Terneuzen. Zij willen verdere concrete voornemens op dit gebied faciliteren en actief toenadering tot andere regio’s stimuleren, in het bijzonder Noordrijn-Westfalen.
  • Samen met belanghebbenden wordt onderzocht hoe een gezamenlijk R&D-programma voor duurzame chemie opgesteld kan worden voor onderzoek naar industriële biotech, polymeertech en carbon capture and use.
  • De Vlaamse en Nederlandse regering hebben verder afgesproken een gezamenlijke bijeenkomst te organiseren in de topsector gezondheidswetenschappen en gezondheidszorg. Doel van deze bijeenkomst is te bespreken hoe door publieke en private partners in Vlaanderen en Nederland meer en beter kan worden samengewerkt op het gebied van zorginnovatie. Projecten door het bedrijfsleven, kennisinstellingen en lokale en regionale overheden zullen worden aangemoedigd.
  • Vlaanderen en Nederland zullen ook meer samen optrekken in Europese financieringsprogramma’s die zich richten op innovatie en onderzoek. Afgesproken is dat de samenwerking in de zogenaamde Interregprogramma’s voor grensoverschrijdende ontwikkeling zich vooral zal richten op innovatieve projecten. Bij het Interregprogramma zullen belangrijke partners als de regio Groot-Rijnmond en de Drechtsteden nauwer worden betrokken, zodat het programma beter aansluit op het economische netwerk in de Vlaams-Nederlandse delta.

Lees het ganse persbericht hier Persbericht meer samenwerking Vlaanderen en Nederland 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Erwin Dewallef

Afdeling Strategie en Coördinatie
Adviseur
0472 72 40 48

Laatste tweets