Minister-president Kris Peeters sluit overeenkomst over gedragscode met banken en ondernemersorganisaties

Gepubliceerd op 21 december 2009

Onder impuls van Vlaams minister-president Kris Peeters ondertekende de federatie van de financiële sector, Febelfin, vandaag een overeenkomst met de ondernemersorganisaties Voka en Unizo voor een nieuwe gedragscode. In de verklaring zijn engagementen opgenomen voor een betere kredietverstrekking, meer transparantie, bemiddeling en informatiedoorstroming over overheidsinstrumenten. De gedragscode is een resultaat van de rondetafelconferentie die Kris Peeters in de loop van het najaar organiseerde met alle betrokken partijen bij de financiering van ondernemingen.

Het volledige persbericht kan je hier downloaden.  Persbericht nieuwe Vlaamse gedragscode

Dit kan je ook interesseren

26 april 2024

EU-nieuws deze week | 22 - 26 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.