Neem deel aan het eerste burgeroverleg voor klimaatmissie

Gepubliceerd op 10 juli 2020

Missies

De Europese Commissie heeft onlangs in het kader van het toekomstig onderzoeks- en innovatiebeleid ambitieuze doelen gesteld die vertaald worden in “missies”. 

Een missie is een grootschalig project waar onderzoekers, bedrijven, overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties én burgers uit verschillende landen samenwerken om oplossingen voor grote maatschappelijke problemen voor te stellen.

Klimaatverandering is er zo één van.

Samen zoeken we naar oplossingen om verdere klimaatveranderingen tegen te gaan, om de effecten ervan zo goed mogelijk om te buigen maar ook om oplossingen te zoeken die ervoor zorgen dat we als samenleving zo goed mogelijk leren omgaan met de onomkeerbare impact van klimaatveranderingen op de maatschappij.

Burgers

Jij als burger bent daarbij onmisbaar. In elke fase van de missie is jouw stem belangrijk: bij het bepalen van de prioriteiten, bij de uitvoering en bij het evalueren van de missie.

In elke Europees land worden de komende jaren burgers betrokken bij de klimaatmissie. En dus ook bij ons.

De eerste online burgerbijeenkomst heeft plaats op 22 augustus 2020 van 9u30 tot 13u30.  

Registreer je daarom voor 26 juli - 24u via deze link

Uit alle burgers die zich geregistreerd hebben, worden 50 personen geselecteerd die samen de Belgische maatschappij vertegenwoordigen. Zij kunnen hun stem uitbrengen en mee bepalen wat de prioriteiten op gebied van onderzoek en innovatie moeten zijn.

Het verslag van die bijeenkomst wordt doorgestuurd naar de Europese Commissie zodat zij daarmee rekening kunnen houden met de planning en implementering van de klimaatmissie.

Jean-Pascal van Ypersele de Strihou en Olivier De Schutter, twee Belgische klimaatexperten, zullen eveneens van de partij zijn; een  unieke gelegenheid om ook met hen in dialoog te gaan!

Laat je stem horen

Wil jij ook je stem laten horen? Wil je mee bepalen hoe de klimaatmissie er zal uitzien?

Schrijf je dan in en wie weet word jij uitgenodigd om op 22 augustus 2020 deel te nemen aan het eerste online burgeroverleg voor de klimaatmissie!

Jean-Pascal van Ypersele de Strihou en Olivier De Schutter, twee Belgische klimaatexperten, zullen eveneens van de partij zijn; een  unieke gelegenheid om ook met hen in dialoog te gaan!

Inschrijven kan via deze link tot en met 26 juli 2020.

Heel graag tot dan.

https://form.jotform.com/201624211987050

Ils De Bal
Projectleider
Afdeling Onderzoek

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.