Nieuwe publicatie 'STI in Flanders 2024'

Gepubliceerd op 11 januari 2024

Vandaag presenteren we vol trots de editie 2024 van onze ‘STI in Flanders’.

Net als bij de vorige edities zijn er twee versies beschikbaar: een bondige brochure (‘Brief overview’) en een uitgebreide versie ('Policy & key figures').

Deze Engelstalige publicatie gaat uitgebreid in op het wetenschaps-, technologie- en innovatiebeleid in Vlaanderen, belicht belangrijke cijfers en indicatoren, beschrijft het onderzoeks- en innovatielandschap, en geeft een overzicht van de belangrijkste actoren op het gebied van O&O&I.

Cover van STI in Flanders 2024
Cover van STI in Flanders 2024 met witte letters op gele achtergrond

Het Vlaams onderzoeks- en innovatie ecosysteem is sterk Europees en internationaal genetwerkt.

Zo halen Vlaamse onderzoeks- en innovatieactoren (universiteiten, hogescholen, strategische onderzoekscentra, wetenschappelijke instellingen en innovatieve ondernemingen) jaarlijks ongeveer 300 miljoen euro uit de Europese O&O&I-subsidieprogramma’s.

Het is dan ook belangrijk onze troeven verder internationaal uit te spelen naar actoren in andere landen. Deze publicaties willen daarbij helpen.

Dat de publicatie samenvalt met het begin van het Belgisch Europees Voorzitterschap is geen toeval. De komende zes maanden bieden heel veel kansen om aan Europa te tonen waar Vlaanderen staat op het gebied van STI. En deze publicatie kan ons daar zeker bij helpen.

Of zoals in het voorwoord gesteld: “This publication provides an impressive overview of the innovation landscape that Flanders has established since its acquired competence over science and innovation. It shows that Flanders is one of the European hot spots to invest in for those research organisations and companies seeking added value through research and innovation.”

Aarzel niet om deze publicaties te delen. Digitaal of fysiek.

Beiden zijn hier onderaan de pagina te downloaden. Ook is het mogelijk om de uitgebreide publicatie via aparte hoofdstukken te downloaden. 

Gedrukte exemplaren zijn te bestellen via de publicatiedatabank.

Bestel hier de bondige brochure

Bestel hier de uitgebreide versie

Download per hoofdstuk

Hoofdstuk 1

Hoofdstuk 1

 

Hoofdstuk 2

Chapter 2

 

Hoofdstuk 3

Chapter 3

 

Hoofdstuk 4

Chapter 4

 

Hoofdstuk 5

Chapter 5

 

Hoofdstuk 6

Chapter 6

 

Johan Hanssens
Secretaris-generaal
Staf

Dit kan je ook interesseren

06 mei 2024

Europese open wetenschapscloud (EOSC) en nationaal/regionaal open wetenschapsbeleid

Op 16 april 2024 vond in het Academiepaleis in Brussel het eerste Belgische open science tripartite evenement plaats. Het doel van het evenement was om de Belgische en Europese Open Science gemeenschap samen te brengen en best practices uit te wisselen op het gebied van Open Science en Open Data.
05 mei 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 mei 2024)

O.a. benoeming leden van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB), voordracht bestuurders Raad van bestuur Flanders Make vzw, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en steun aan vijf investeringsprojecten REPowerEU-walstroom.
05 mei 2024

Conferentie 'Europe united against old and new pandemics': een cruciale stap in de paraatheid voor pandemieën

Terwijl de wereld blijft worstelen met de uitdagingen van pandemieën, zowel oude als nieuwe, neemt het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie een proactieve houding aan. Als gastheer van de conferentie 'Europe united against old and new pandemics' creëert België een platform voor internationale experts en beleidsmakers om samen te komen en strategieën uit te stippelen voor een betere voorbereiding en respons op pandemieën.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.