Op 1 juli 2017 waren 1.382 ondernemingen automatisch geselecteerd voor hinderpremie

Filter items
Nieuws
11 oktober 2017

Automatisch geselecteerd

Handelaars die vanaf 1 juli te maken krijgen met ernstige hinder door werkzaamheden, krijgen automatisch een hinderpremie van 2.000 euro. Op 1 juli 2017 waren 1.382 ondernemingen automatisch geselecteerd voor die hinderpremie. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag aan minister Muyters.

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen stuurde hiervoor op 1 juli naar alle geselecteerde ondernemingen die automatisch in aanmerking komen voor de hinderpremie een kennisgevingsbrief.

Werkopdrachten

In totaal 166 werkopdrachten lagen aan de basis van die eerste selectie van ondernemingen. Uitgesplitst per provincie geeft dat het volgende beeld:

Ondernemingen

Een uitsplitsing per provincie van de in totaal 1.382 ondernemingen die op 1 juli 2017 automatisch waren geselecteerd voor de hinderpremie, geeft het volgende beeld:

Volledige vraag en antwoord kan hieronder gedownload worden.

Alle info over de hinderpremie vindt u op de website van VLAIO

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Oproep 'Citizen Science'

  Oproep 'Citizen Science'

  11 december 2017

  Citizen Science, of ‘burgerwetenschap’ in het Nederlands, is een belangrijke ontwikkeling in wetenschapsland. Hierbij kunnen burgers ongeacht hun achtergrond meewerken aan wetenschappelijke projecten. Minister Muyters lanceert nu een oproep voor Citizen Science projecten en trekt hiervoor 1 miljoen euro uit.   

 • Het hefboomeffect van Screen Flanders

  Het hefboomeffect van Screen Flanders

  11 december 2017

  Via Screen Flanders ondersteunt de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse gewest spenderen. Sinds de start van het programma midden 2012, genereerde 1 euro investering door Screen Flanders 4,93 euro audiovisuele uitgaven in het Vlaams Gewest. Dit blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag aan minister Muyters.

 • Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan regeling cofinanciering onderzoek en ontwikkeling in kader van overheidsopdrachten

  Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan regeling cofinanciering onderzoek en ontwikkeling in kader van overheidsopdrachten

  10 december 2017

  Het ‘Programma Innovatieve Overheidsopdrachten’ stimuleert onder meer 'precommercieel innovatief aankopen', waarbij onderzoek- en ontwikkelingsdiensten worden aangekocht door de overheid om tot nieuwe oplossingen te komen. De Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan de regeling van cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten. Over dit besluit wordt nog het advies ingewonnen van de Raad van State. 

 • Citizen Science: Vlaamse Regering keurt lancering oproep tot indienen projectvoorstellen goed

  Citizen Science: Vlaamse Regering keurt lancering oproep tot indienen projectvoorstellen goed

  10 december 2017

  In Vlaanderen blijkt de kennis en expertise over Citizen Science eerder gering en verspreid. Om dit verder uit te bouwen, keurt de Vlaamse Regering nu de lancering van de oproep voor 'Citizen Science' goed. Voor de eerste oproep Citizens Science projecten wordt 1 miljoen euro voorzien. De minister bevoegd voor Werk, Economie, Innovatie en Sport zal deze beslissing verder uitvoeren.

 • Schriftelijke vragen 2017 - week 49

  Schriftelijke vragen 2017 - week 49

  9 december 2017

  O.a. Screen Flanders en SPRINT-, VIS- en TETRA-projecten.