Open Access: onderzoeksfondsen van 11 Europese landen ondertekenen Plan S

Gepubliceerd op 07 september 2018

Onderzoeksfondsen van elf Europese landen hebben deze week het Plan S ondertekend.

Het doel is dat tegen 1 januari 2020 wetenschappelijke publicaties die voortkomen uit onderzoek dat is gefinancierd met openbare beurzen van de deelnemende nationale en Europese onderzoeksraden en financieringsinstanties, worden gepubliceerd in conforme Open Access Journals of Open Access Platforms.

Het FWO bepaalt zijn standpunt over het Plan S in het Beleidsplan 2019-2023, waar het momenteel aan werkt. 

Reactie FWO-Vlaanderen op Twitter:

Het FWO werkt momenteel aan een nieuw Beleidsplan 2019-2023. De problematiek rond Open Access en Open Data, maakt integraal deel uit van de discussies en de teksten die eind dit jaar zullen gefinaliseerd worden. 1/3

— FWO (@FWOVlaanderen) September 5, 2018

De standpunten ingenomen in het Plan S, worden in het licht hiervan ook bekeken door de raad van bestuur van het FWO. Deze teksten nu reeds mee ondertekenen zou echter vooruitlopen zijn op het proces dat we voor het afronden van het Beleidsplan volgen. 2/3

— FWO (@FWOVlaanderen) September 5, 2018

Het is dus zeker niet uitgesloten dat FWO, in overleg met de Vlaamse universiteiten en Onderzoekscentra, later dit jaar de tekst alsnog ondertekent. 3/3

— FWO (@FWOVlaanderen) September 5, 2018
Bart Dumolyn
Beleidsmedewerker
Afdeling Onderzoek

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.