Openbedrijvendag in het teken van Fabriek van de toekomst

Gepubliceerd op 08 oktober 2012

Zo’n 365 Vlaamse en Brusselse bedrijven maakten zich gisteren op voor de 22ste editie van Open Bedrijvendag. Het thema van deze zondag was “Fabriek van de Toekomst”.

Fabriek van de Toekomst

Onder het thema “Fabriek van de Toekomst” stelde Open Bedrijvendag bedrijven voor die de toekomst van de productie-industrie in Vlaanderen veilig stellen. Onze bedrijven veranderen doorheen de jaren. Toegevoegde waarde, innovatie en internationalisering krijgen steeds een belangrijker rol.

De keuze voor het Thema "fabriek van de Toekomst" kadert in het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse overheid: een pakket maatregelen voor de vernieuwing van de Vlaamse industrie zodat deze innovatiever, groener, ondernemender, sociaal sterker en dus “Future proof” wordt. Dit om productiebedrijven in de regio te behouden en te versterken. Onze economie moet daarom innovatiever, groener, ondernemender, sociaal sterker, kortom 'future proof' worden. 28 bedrijven, waarvan sommige voor het eerst, toonden op zondag 7 oktober alvast hoe het kan.

>> www.openbedrijvendag.be/fabriek-van-de-toekomst

Vlaamse innovatiebedrijven

In navolging van het beleidsplan "Vlaanderen in Actie" van de Vlaamse overheid werden tijdens Openbedrijvendag ook bedrijven extra in de kijker zetten die innovatie hoog in het vaandel dragen:

  • •zij dragen bij tot de bloei en de vooruitgang van onze economie;
  • •zij verhogen het concurrentievermogen in de regio;
  • •zij durven toekomstgericht te werk gaan.

>> www.opendedrijvendag.be/innovatie

Dit kan je ook interesseren

12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.
05 april 2024

Industrieel beleid: Vlaanderen, Nederland, Frankrijk en Duitsland bespreken gezamenlijke Europese uitdagingen

De toekomst van het Europees industrieel beleid stond centraal op de eerste informele meeting van de leidende ambtenaren van de diverse ministeries voor economische zaken.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.