Oprichting European Innovation Council (EIC): gezamelijk standpunt EWI, VLAIO en FWO

Filter items
Nieuws
2 mei 2016

Standpunt

Naar aanleiding van de ‘call for ideas’ van de Europese Commissie rond de oprichting van een European Innovation Council (EIC), heeft het departement EWI samen met het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) en het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) een standpunt uitgewerkt.

Stroomlijnen

In het standpunt wordt een pleidooi gehouden voor een EIC als paraplu waaronder bestaande instrumenten en programma’s zoveel mogelijk worden gestroomlijnd om excellente innovatieprojecten met subsidies en zaaikapitaal te ondersteunen tijdens de moeilijke en risicovolle eerste stappen naar de markt. 

Projecten die op de EIC een beroep willen doen, zouden moeten aantonen welke belangrijke positieve economische en maatschappelijke impact ze kunnen realiseren en ook een duidelijk plan hebben om dit waar te maken. Na de steun van het EIC moeten deze projecten vervolgens beroep kunnen doen op de financiële instrumenten van de Europese Investeringsbank.

Vereenvoudiging

Met dit standpunt wordt ook gepleit voor vereenvoudiging in het algemeen en een snelle, kwalitatieve, eerlijke en eenvoudige administratieve afhandeling in het bijzonder. Er wordt ten slotte ingegaan op enkele specifieke bestaande instrumenten en programma’s die binnen de EIC zouden gestroomlijnd kunnen worden of waarmee synergiën gezocht moeten worden.

 Gezamelijk standpunt EWI, VLAIO en FWO: oprichting European Innovation Council

 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Peter Spyns

Afdeling Strategie en Coördinatie
Navorser
0495 25 61 90

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.