Primeur in Vlaanderen: nieuwe businessmodellen verbinden ondernemers en zorg

Gepubliceerd op 13 juni 2018
Alle informatie werd gebundeld in een ondersteunende publicatie ‘Slimme business modellen met IMPACT. Hoe ondernemers en zorg verbinden?’. De publicatie is te downloaden via de publicatiedatabank

 ‘Nieuw Industrieel beleid Zorgeconomie’.

In 2013 lanceerde het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) de oproep ‘Nieuw Industrieel beleid Zorgeconomie’. De bedoeling was om de samenwerking te stimuleren tussen de ondernemingswereld, de zorg, de social profit en de kennissector.

Vandaag liggen 4 blauwdrukken op tafel van 4 unieke samenwerkingsmodellen tussen de zorgsector en de industrie.

De geselecteerde projecten tackelen elk een andere uitdaging en zijn stuk voor stuk innovatieve businessmodellen waar de samenleving baat bij heeft en die wereldwijd economische impact kunnen generen.

De consortia erachter werkten een blauwdruk uit voor een innovatief zorgorganisatie- én businessmodel met impact op het vlak van zorgbeleving, zorguitkomst en kostenefficiëntie.

De vier projecten zijn:

  • NPCC – Nutricion Platform for Chronic Care – wil evidence based een gepersonaliseerde totaaloplossing aanbieden op het vlak van voeding.
  • 2Zen – TOEgankelijk Zorg Economisch Netwerk – wil matchmaker zijn tussen zorgvragers (mantelzorger en eindgebruiker) en –aanbieders. Het biedt een digitaal platform waarop mensen een geschikte oplossing kunnen vinden voor elke zorgvraag die niet-klinisch van aard is.
  • Mobiele Zorg wil functionele, veilige en modulaire woonoplossingen aanbieden in een samenwerkingsverband tussen zorg en ondersteuningsdiensten.
  • ILOZ – Integrale LijnsOverschrijdende Zorg – wil een one-stop-shop zijn voor een efficiënte zorg-, gezondheids- en comfortdiensten in de thuisomgeving met als streefdoel te werken met 1 factuur.

(Bron: persbericht minister Muyters)

Dit kan je ook interesseren

26 april 2024

EU-nieuws deze week | 22 - 26 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
25 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (25 april 2024)

Vraag om uitleg over de toekomst van Audi Brussels en over Flanders' Care, het programma van de Vlaamse overheid voor innovatie in de zorg.
19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.