Raad van Bestuur FWO volledig samengesteld

Gepubliceerd op 30 mei 2016

Raad van Bestuur

Raad van Bestuur FWO volledigVlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters heeft aan de regering vier namen voorgesteld voor de onafhankelijke bestuurders van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO). Samen met de voorzitter, de zeven overige bestuurders uit de academische wereld en deze 4 onafhankelijken is de raad nu voltallig en klaar om de strategie van de instelling verder vorm te geven. 

Met de benoeming van An Michiels (Bayer Crop Science), An Van de Vel (Umicore), Ludo Lauwers (Janssen) en Josephus Van Sas (Alcatel-Lucent Bell) als onafhankelijke bestuurders vanuit het bedrijfsleven is de Raad van Bestuur van het FWO volledig samengesteld. De vier werden geselecteerd uit een groep van een vijftigtal kandidaten.  

Internationale context

Vlaams minister Muyters: “We willen de band tussen het wetenschappelijk onderzoek en de bedrijfswereld versterken, zonder in te boeten op de kracht van het meer fundamenteel onderzoek. We kozen voor deze vier mensen omdat ze vanuit hun rol in het bedrijfsleven de waarde van excellent onderzoek perfect kunnen inschatten. Allemaal zijn ze goed vertrouwd met de typische kenmerken van de Vlaamse innovatiewereld, en komen ze uit een zeer internationale context. Het zijn mensen met visie en een hart voor zowel excellent onderzoek als ondernemen.” 

Nieuwe secretaris-generaal

Een van de eerste taken van de vernieuwde Raad van Bestuur is het opstellen van een profiel voor de selectie van een nieuwe secretaris-generaal en de hervorming van de procedures en de interne besluitvorming.

Minister Muyters: “Met deze onafhankelijke bestuurders versterken we de bestuurskracht en de transparantie van het FWO. Dat is belangrijk om op een grondige en ernstige manier werk te kunnen maken van de nodige hervorming van de procedures en de interne besluitvorming.” 

 (Persbericht minister Muyters - Raad van Bestuur FWO volledig samengesteld)

 

 

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.