Smart Health: nieuw Vanguard Initiative pilootproject gelanceerd

Gepubliceerd op 19 april 2021

Op 14 april vond het kick-off event plaats van het Smart Health Vanguard Initiative pilootproject. Meer dan 100 deelnemers verzamelden zich online om het evenement bij te wonen, georganiseerd door de drie coordinerende regio's: Vlaanderen, Oost-Nederland en Zuid-Nederland / Limburg.

>> Bekijk de opname van het kick-off event via deze link of onderaan deze pagina 

Het nieuwe pilotproject wil het potentieel van gepersonaliseerde geneeskunde realiseren door interregionale samenwerking te faciliteren.

De verschillende partnerregio’s hebben telkens al solide ecosystemen opgezet die biomedische, technologische en data-gestuurde expertise combineren. Door deze ecosystemen samen te brengen wordt een hogere toegevoegde waarde bereikt en wordt de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde gestimuleerd; het realiseert een innovatieve aanpak voor gezondheid en zorg in Europa.

Tijdens de kick-off werden de aanwezigen verwelkomd door de vertegenwoordigers van de leidende regio's en leerden ze over de doelstellingen en aandachtspunten van de Smart Health pilot. Ze werden geïnspireerd door verschillende demo-cases, die de toekomst van de gezondheidszorg lieten zien.

Regio's worden uitgenodigd om hun interesse in het pilootproject kenbaar te maken door contact op te nemen met de coördinatoren. Zo kunnen nieuwe dream teams opgebouwd worden!

>> Naar de website van het pilootproject

 

Opname kick-off event

Today's kick-off meeting of the VI Smart Health pilot was a great opportunity to reflect on the role of #innovation in #prevention and improving citizens' #health.
Special thanks to all participants and most especially to the organisers @thinkeastnl @Departement_EWI pic.twitter.com/EveOrmLdBX

— Vanguard Initiative (@VI_Brussels) April 14, 2021

Johan Hanssens, Secretary General Economic Affairs of Flanders. “Build on present smart health assets in the regions and create a dediced impact programme for Europe. To accelerate the uptake of smart health innovation.” ⁦@VI_Brussels⁩ ⁦@Departement_EWIpic.twitter.com/sVlNUrGc6K

— ThinkEastNetherlands (@thinkeastnl) April 14, 2021
Kathleen D'Hondt
Navorser
Afdeling Onderzoek
Jolien Roovers
Beleidsmedewerker
Afdeling Onderzoek

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.