Smart Health: nieuw Vanguard Initiative pilootproject gelanceerd

Filter items
Nieuws
19 april 2021

Op 14 april vond het kick-off event plaats van het Smart Health Vanguard Initiative pilootproject. Meer dan 100 deelnemers verzamelden zich online om het evenement bij te wonen, georganiseerd door de drie coordinerende regio's: Vlaanderen, Oost-Nederland en Zuid-Nederland / Limburg.

Het nieuwe pilotproject wil het potentieel van gepersonaliseerde geneeskunde realiseren door interregionale samenwerking te faciliteren.

De verschillende partnerregio’s hebben telkens al solide ecosystemen opgezet die biomedische, technologische en data-gestuurde expertise combineren. Door deze ecosystemen samen te brengen wordt een hogere toegevoegde waarde bereikt en wordt de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde gestimuleerd; het realiseert een innovatieve aanpak voor gezondheid en zorg in Europa.

Tijdens de kick-off werden de aanwezigen verwelkomd door de vertegenwoordigers van de leidende regio's en leerden ze over de doelstellingen en aandachtspunten van de Smart Health pilot. Ze werden geïnspireerd door verschillende demo-cases, die de toekomst van de gezondheidszorg lieten zien.

Regio's worden uitgenodigd om hun interesse in het pilootproject kenbaar te maken door contact op te nemen met de coördinatoren. Zo kunnen nieuwe dream teams opgebouwd worden!

>> Naar de website van het pilootproject

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Kathleen D'Hondt

Afdeling Onderzoek
Navorser
0477 40 31 20

Jolien Roovers

Afdeling Onderzoek
Beleidsmedewerker
0478 15 19 43

Meer nieuws

 • Tijdelijke uitsluiting van Vlaamse steunmaatregelen voor ondernemers die bewust onterechte steunaanvraag indienen

  9 mei 2021

  Ondernemingen die via bewust onjuiste verklaringen of foutieve informatie steun trachten te bekomen via de verschillende steuninstrumenten van VLAIO, zullen voor een periode van 5 jaar van de VLAIO-steun uitgesloten kunnen worden. Die bedrijven zullen geen verdere of bijkomende steun kunnen aanvragen.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (7 mei 2021)

  7 mei 2021

  O.a. goedkeuring convenant Kenniscentrum Data & Maatschappij en participatie in het Imec.xpand II fonds.

 • EU-nieuws deze week | 3 - 7 mei 021

  7 mei 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (6 mei 2021)

  Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (6 mei 2021)

  6 mei 2021

  O.a. cybersecurity, de geschiktheid van Vlaanderen om waterstof in grote hoeveelheden te produceren en de samenwerking tussen de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen en de Europese Investeringsbank.

 • Update Europese industriestrategie 2020

  Update Europese industriestrategie 2020

  6 mei 2021

  Na twee keer uitgesteld te zijn geweest publiceerde de Europese Commissie op 5 mei haar update van de EU-industriestrategie 2020, met als titel van de Commissiemededeling “De industriestrategie 2020 actualiseren: naar een sterkere eengemaakte markt voor het herstel van Europa”.