Speurgids Ondernemen & Innoveren 2011 nu beschikbaar

Filter items
Nieuws
25 juli 2011

De Speurgids Ondernemen & Innoveren is de nieuwe naam voor de jaarlijkse publicatie van het departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid, die het overheidsbudget voor Economie, Wetenschap en Innovatie in het licht zet. De nieuwe editie is nu beschikbaar en biedt ook dit keer een transparant overzicht van de overheidskredieten die in 2011 binnen het beleidsdomein Economie, Wetenschap en Innovatie voorzien werden en waarmee de Vlaamse Regering het beleid gestalte geeft.

Speurgids.be

Op de website www.speurgids.be vindt u de nieuwste cijfers voor 2011. De Speurgids Ondernemen & Innoveren biedt u de vertrouwde analyses van de middelen voor het wetenschaps- en innovatiebeleid en plaatst ze in tijdsreeksen vanaf 1993 tot heden.

Inhoud

Daarnaast komen de instrumenten van het beleidsdomein EWI die bijdragen tot meer en sterkere "open ondernemers" uitdrukkelijk aan bod. meer groene economie met behulp van de Ecologiepremie, de Waarborgregeling om bedrijven door (de naweeën van) de crisis te loodsen, de KMO-Portefeuille, het TINA-fonds als nieuw instrument voor het realiseren van een meer innovatieve en kennisintensieve Vlaamse economie waarmee de Vlaamse Regering werk maakt van de ViA-doorbraak Innovatiecentrum Vlaanderen, … Het zijn maar enkele van de slagkrachtige maatregelen die mee de duurzame transformatie van het Vlaamse economische weefsel mogelijk moeten maken.

De Speurgids Ondernemen & Innoveren biedt analyses van de overheidsinspanningen voor O&O, een kernindicator voor het innovatiebeleid, met een link naar het aandeel van de overheid in de O&O-intensiteit, de zogenaamde 1%-norm. Om de internationale positie van Vlaanderen te duiden, worden de O&O-overheidsinspanningen van Vlaanderen vergeleken met die van andere landen.

Meer info

www.speurgids.be

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?