STEM: twee nieuwe oproepen voor academies en partnerschappen

Gepubliceerd op 12 december 2018

Er werden twee nieuwe STEM-oproepen gelanceerd: een oproep om de werking van de STEM-academies verder te zetten en een oproep om partnerschappen tussen alle betrokken partijen tot stand te brengen.

De eerste STEM-academie oproep zet de financiële ondersteuning van erkende STEM-academies verder. Het totale budget bedraagt 500.000 euro. Geselecteerde STEM-academies krijgen een minimumsubsidie van 1.000 euro per werkingsperiode.

De tweede STEM-partnerschappen oproep, is gericht op STEM-academies die partnerschappen aangaan met minstens een lokale overheid, bedrijven en het onderwijs. Deze partnerschappen moeten via de zogenaamde 'quadruple helix' (overheid, bedrijven, kennisinstellingen én burgers) voor zorgen dat ieder kind kan deelnemen aan buitenschoolse STEM-activiteiten.

Op 20 december wordt een infosessie geörganiseerd om beide oproepen toe te lichten.

>> Alle info over de oproepen en de infosessie op de website van VLAIO

Ilse Boeykens
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

15 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 maart 2024)

O.a. wijziging reglementair kader Odysseusprogramma.
15 maart 2024

Flanders Technology & Innovation festival zet Vlaamse expertise tien dagen lang in de kijker

Deze middag werd in het Gentse Wintercircus het officiële startschot gegeven van het tiendaagse Flanders Technology & Innovation festival. Het technologie- en innovatiefestival moet de Vlaamse expertise in beide domeinen tien dagen lang in de kijker zetten.
15 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (14 maart 2024)

Vraag om uitleg over de sluiting van een vestiging van het chemiebedrijf Celanese Corporation en over kmo's die moeilijkheden ervaren om geld te lenen bij de bank.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.