STEM: twee nieuwe oproepen voor academies en partnerschappen

Gepubliceerd op 12 december 2018

Er werden twee nieuwe STEM-oproepen gelanceerd: een oproep om de werking van de STEM-academies verder te zetten en een oproep om partnerschappen tussen alle betrokken partijen tot stand te brengen.

De eerste STEM-academie oproep zet de financiële ondersteuning van erkende STEM-academies verder. Het totale budget bedraagt 500.000 euro. Geselecteerde STEM-academies krijgen een minimumsubsidie van 1.000 euro per werkingsperiode.

De tweede STEM-partnerschappen oproep, is gericht op STEM-academies die partnerschappen aangaan met minstens een lokale overheid, bedrijven en het onderwijs. Deze partnerschappen moeten via de zogenaamde 'quadruple helix' (overheid, bedrijven, kennisinstellingen én burgers) voor zorgen dat ieder kind kan deelnemen aan buitenschoolse STEM-activiteiten.

Op 20 december wordt een infosessie geörganiseerd om beide oproepen toe te lichten.

>> Alle info over de oproepen en de infosessie op de website van VLAIO

Ilse Boeykens
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
20 maart 2024

Europese octrooiaanvragen: Vlaanderen tiende Europese regio

Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben vorig jaar ruim 2.500 octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EOB), een lichte daling na het recordjaar 2022. Het aantal aanvragen vanuit Vlaanderen steeg daarentegen wel, van 1728 aanvragen in 2022 naar 1755 aanvragen in 2023 (+1,6%)

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.