Studies Slimme Specialisatie beschikbaar

Gepubliceerd op 23 mei 2013

Slimme Specialisatie

Het Departement EWI nam in de periode 2010-2012 deel aan een OESO-project voor de onderbouwing van de nieuwe beleidsbenadering voor een 'slimme specialisatiestrategie'. In dit project werkten vijftien landen en tien regio's samen voor het uitwisselen van ervaring, het identificeren van goede praktijken en het scherp stellen van concept en beleidsaanpak. Het Departement EWI nam het voortouw in dit project.

Case-studies in Vlaanderen voor Slimme Specialisatie

DeTechnopolis group ondersteunde het departement als consultant voor de uitwerking van twee case-studies, waarvoor de actieve bijdrage van respectievelijk IMEC en FISCH werd verkregen. Ook ECOOM speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de strategische monitoring van slimme specialisaties op vlak van governance en specialisatieindicatoren. Deze inputs werden gebruikt door de OESO voor de eindrapportering.

Alle informatie, studies, case-studies en de laatste stand van zaken vind je terug op onze website

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.