SuperNova brengt de wonderen van de technologie naar het brede publiek

Gepubliceerd op 01 oktober 2018

Bezoekers

Op het Antwerpse Eilandje had van donderdag tot zondag het vierdaagse technologiefestival SuperNova plaats.

Donderdag en vrijdag was SuperNova vooral een netwerkevent voor enkele duizenden professionals.

Zaterdag en zondag was ook het brede publiek welkom om er gratis deel te nemen aan tal van activiteiten en demonstraties rond onder meer drones, robots en virtual reality.

De eerste editie mikte op 15.000 bezoekers, maar alleen al in de conferentiezaal werden er bijna 7.000 bezoekers meer geregistreerd.

Thank you all for joining #SuperNova18 so enthusiastically these past 2 days! 21.800 people in the conference hall alone already!! Hope you’re all ready for the future now ☄️ pic.twitter.com/A8DvnmnIkD

— SuperNova (@supernova_eu) 30 september 2018

EWI-stand

Als mede-organisator waren we uiteraard met een eigen stand aanwezig op Supernova.

Op donderdag en vrijdag brachten we de voordelen van onze FRIS-onderzoeksportaal onder de aandacht (iedereen vrij aan de slag met de data over het publiek gefinancierd onderzoek in Vlaanderen) en de 49 projecten "innovatieve overheidsopdrachten" die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen.

Het grote publiek maakten we in het weekend dan weer warm voor de Dag van de Wetenschap, Nachten van de Wetenschap en de Biotechdag.

@Departement_EWI op #SuperNova18 veel enthousiasme, veel volk pic.twitter.com/AFiWAcsZL3

— Liselotte De Vos (@Liselottedevos2) 27 september 2018

EWI-beleidsdomein

Vaak gezien tijdens de vier dagen op onze stand: bezoekers die een foto namen van onze roll-up met een overzicht van belangrijke partners van het EWI-beleidsdomein. Voor zij die het gemist mochten hebben: de roll-up is hieronder te downloaden.

VITO at SuperNova Antwerpen from VITObelgium on Vimeo.

Emmelie Tindemans
Communicatieverantwoordelijke
Staf

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.